Experiències

La setmana més massiva de Montblanc

La 32a Setmana Medieval, que es farà del 23 d’abril al 5 de maig, estrenarà una cantata sobre la llegenda de sant Jordi i un espai més espectacular per als Jocs Medievals Nocturns

Segons la tradició, sant Jordi va matar el drac a Montblanc, tot rescatant el poble i la seva princesa d’una mort segura. Cada any el poble ho reivindica amb la Setmana Medieval, que celebrarà la 32a edició del 23 d’abril al 5 de maig amb diverses novetats i un extens programa d’actes que es renova parcialment any rere any i s’enriqueix amb noves aportacions tecnològiques i artístiques. L’estrena de la Cantata de la llegenda de la princesa i sant Jordi i la representació dels Jocs Medievals Nocturns al pont Vell amb una única funció són alguns dels canvis que presenta aquesta edició, que també ha renovat logotip. El pregó, l’oferirà l’escriptor Màrius Serra el 26 d’abril des del balcó de la històrica Casa Desclergue, a la plaça Major. Reunirà bona part dels protagonistes de la Setmana Medieval, encapçalats per la família reial, sant Jordi, les cases nobles, soldats i el poble, en un acte obert a tothom i ple de color, música i danses. L’endemà serà el torn de la representació de La llegenda de sant Jordi, l’espectacle més emblemàtic del programa juntament amb el nou muntatge Justa i honor, totalment renovat i amb el pont Vell de Montblanc com a escenari de luxe (4 de maig). Més actes destacats de la llarga programació són les Nits Malignes (27 d’abril), l’espai de música i festa nocturna del festival medieval, que enguany oferirà les actuacions de Crim i Smoking Souls; el muntatge de llum, foc i so Dracum nocte, i l’entrega de la rosa del 23 d’abril. Completen l’oferta festiva un gran mercat medieval –i un dels més autèntics que s’organitzen a Catalunya–, una mostra d’oficis, una escola cavalleresca per als més petits, un sopar reial i un mercat de vins i caves amb degustacions DO Conca de Barberà. Amb tot s’espera que uns 80.000 visitants s’acostin aquests dies a la vila per gaudir de la reconeguda mostra.

JOANA PEÑA

jpenya@lrp.cat

La música medieval, plat fort de la Fira de Cubelles

J.PEÑA

La Fira Medieval de Cubelles arribarà del 19 al 21 d’abril a la 8a edició com una mostra de referència del calendari municipal. Aplegarà més de 120 parades a l’entorn del nucli antic, on s’ubicaran els campaments medievals. La música medieval tindrà enguany una especial importància.

Figueres, aparador del millor humor del moment

J.PEÑA

Figueres proposa una Setmana Santa d’allò més saludable en el 12è Festival Còmic, que es farà del 17 al 21 d’abril. El festival es consolida com l’aparador del millor humor del moment amb una programació destacada d’artistes vinguts d’arreu del món.

Les caramelles més grans de Catalunya, a Súria

J.PEÑA

Súria és la capital catalana de les caramelles per la seva antiguitat i pel gran nombre de participants que aplega aquesta festa tradicional de cant i dansa al carrer per celebrar la Pasqua –enguany el 20 i el 21 d’abril–. Una manifestació cultural única d’arrel tradicional.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor