Experiències

‘La grande Bouffe’ andorrana

Els xefs Fornell, Manresa i Bach inauguren un mercat gurmet al centre d’Andorra la Vella

El nou projecte gastronòmic que firmen conjuntament els xefs i restauradors Romain Fornell i Óscar Manresa a Andorra la Vella porta el nom de la popular sèrie de Netflix Chef’s table, però no té res a veure. El que busquen és que t’asseguis a la taula del xef per tastar i compartir el que et vingui de gust d’una àmplia oferta sibarita catalana, francesa i andorrana que inclou des d’ostres al natural fins a carn del Pallars passant per delicadeses pastisseres.

En col·laboració amb el cuiner de Tolosa de Llenguadoc Bernard Bach (expert en porc al seu 2 estrelles Michelin Le Puits Saint Jacques) i l’empresari hoteler José Gaspart, han ideat un mercat de menjar (“crec que tal com ho tenim és únic al món”) en un espai de 1.000 m² a la cèntrica avinguda Meritxell. Els productes es distribueixen en sis barres (Oyster Bar, boulangerie, ibèrics, bar, formatgeria i carns i peixos), però els pots prendre assegut a la taula que prefereixis d’un local decorat a la manera d’un bistrot francès.

Pots fer un àpat ràpid demanant les originals patates braves (fetes amb milfulls de patata) i una selecció de formatges per uns 20 euros, o gaudir d’un sopar pantagruèlic si optes per meravelles com ara el llamàntol blau, la tonyina vermella, el cranc reial, la mitjana de vedella, la maneta de porc desossada i farcida de botifarra negra... Tots els plats s’agrupen en la mateixa carta, i a més també es poden emportar.

Chef’s Table s’ubica als baixos del centre The Embassy, que busca atraure turisme de nivell a Andorra amb una proposta diferenciada que inclou espais per al relax, l’art i una oferta de productes de luxe exclusius de joieria, perfumeria i òptica. Les artífexs són Rosa Pons i les seves filles Meritxell i Mireia, sisena i setena generació de joiers andorrans amb origen lleidatà. L’arquitectura de l’edifici, en forma de diamant, la firma Xavier Orteu i no deixa indiferent. A la inauguració de Chef’s Table, hi va assistir Meritxell Pons i també l’ambaixador del govern espanyol, l’exalcalde de Lleida Àngel Ros. A Andorra també hi ha en actiu altres projectes amb xefs catalans com ara Kao Soldeu amb la família Kao (pioners de la cuina asiàtica a Catalunya) als peus de Grandvalira i Nandu Jubany a l’Hotel Hermitage.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor