Experiències

Experiències

Olot, al ritme del sac de gemecs

El 28è Festival Internacional de la Cornamusa, Cornamusam, tornarà el 24 i 25 de maig amb forces i objectius renovats: convertir-se en un festival del segle XXI, obert, divers i dinàmic

Després del canvi de direcció de l’any passat, el 28è Cornamusam d’Olot es continua renovant per aconseguir ser un festival del segle XXI: obert, divers, dinàmic i atractiu tant per a un públic afí a la música tradicional com per a un públic més casual. D’aquesta manera, als concerts, la tocada d’inici i el ball de la Cabreta –elements històrics del festival–, enguany s’hi afegiran una petita fira, amb jocs tradicionals gegants, luthiers i més parades relacionades amb la cultura popular. “Volem donar veu a tothom qui vulgui fer alguna proposta nova amb el sac: no només convidar grups ja establerts, sinó proposar a gent idees que no s’havien dut a terme mai. Al mateix temps, també volem fomentar la participació i reforçar la idea de trobada de sacaires, amb un caire més social”, exposa Àlvar Borrell, president de l’organització –l’associació El Til·ler–, que també destaca la programació prevista, amb tres propostes diverses, però de gran qualitat, entre les quals sobresurt la primera producció professional d’El Til·ler: el concert de Menaix a Truà i la cobla del So Infinit. També es comptarà amb el grup gallec BÖJ i amb els garrotxins Stukats del Bolet, que es retrobaran després d’un any d’inactivitat. Quant al futur, Borrell afirma: “El nostre desig és poder continuar fent créixer el festival en aquest vessant més propositiu i social, sense deixar de banda els artistes de renom, tot i que depenem exclusivament de la voluntat política dels òrgans de govern.”

24 i 25 de maig

Dates:

Web: eltiller.cat

vilanova de la muga (alt Empordà)

Mostrar la cara més pallassa

Redacció

La vuitena edició de la Fira del Clown de Vilanova de la Muga oferirà una desena d’activitats i espectacles amb noms com Pere Hosta, Globó, Cia Pau Palaus, La Bella Tour i Circo Los, entre d’altres. Enguany homenatjarà la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, que rebrà el Guardó Pallasso de l’Any 2019, en reconeixement a la trajectòria de l’entitat, i també oferirà moltes activitats, com la divertida cursa de sabatots.

25 de maig

Dates:

Web: peralada.org/firaclown

girona (gironès)

Festival del joc i de la imaginació

Redacció

El sisè Ludivers, el festival del joc i de les cultures de la imaginació, canvia d’ubicació i enguany omplirà d’ambient els jardins de la Devesa de Girona “per oferir als participants i a les famílies un espai més amable i proper a la natura, a més de fomentar el coneixement i el redescobriment d’un dels llocs més importants de la ciutat per practicar activitats de lleure a l’aire lliure”, tal com va explicar durant la presentació la regidora d’Igualtats, Drets Socials i Habitatge de l’Ajuntament gironí, Eva Palau. Mantindrà, però, l’estructura de sis planetes de joc dels altres anys i, complementàriament, es repetiran tant els espectacles paral·lels com les Ludivers&Tals, a banda d’incorporar novetats com els satèl·lits del festival, amb un aparador work in progress; una activitat per descobrir els jardins de la Devesa; un camí sensorial; una pista d’aventures, i un espai de drons, el Ludivers&Books, amb presentació i signatures de llibres, i les activitats de l’Especial Podnight.

del 24 al 26 de maig

Dates:

web: ludivers.cat

ceret (vallespir)

Cap de setmana dedicat a la cirera

Redacció

La XXVI Festa de la Cirera de Ceret proposa un gran mercat de cireres de la zona i de productes artesanals, a més de diverses activitats al voltant d’aquest fruit i altres propostes, entre les quals destaca la desfilada i els concerts de bandes musicals pels carrers i places de la vila (dissabte i diumenge, de 10.30 a 13 h).

25 i 26 de maig

Dates:

Web: cat.vallespir-tourisme.fr

agramunt (urgell)

Gaudir dels vins de proximitat

Redacció

Posar a l’abast del públic les degustacions de productes vitivinícoles de la DO Costers del Segre continua sent l’objectiu de DVins, la Mostra de Vins i Caves de Proximitat, que el 25 de maig celebrarà la sisena edició, amb vint-i-quatre expositors de bodegues, cellers i elaboradors de vi i amb la voluntat d’oferir un producte local i interactuar amb el consumidor. Tindrà lloc en un ambient únic, natural, un espai emblemàtic de la vila: el passeig del Sió, prop del pont Romànic. També oferirà un programa paral·lel d’activitats, en què hi haurà animació infantil i un espai de diversió per a la canalla –així els pares podran gaudir tranquil·lament de la mostra–, una ruta turística i cultural (d’enoturisme) per quatre indrets d’Agramunt –amb tast de vi i degustacions de productes locals–, teatre, espectacle de teles acrobàtiques, folk itinerant, el 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma i el concert d’Acústika per tancar la diada. La fira de l’any passat va comptar amb més d’un centenar de referències de vins i caves, va servir unes 38.000 degustacions i va rebre uns 21.000 visitants.

25 de maig

Data:

de 1es 17 h fins a mitjanit

Horari:

web: dvins.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor