Experiències

Experiències

Lleida servirà dotze tones de cargols

L’Aplec del Caragol celebrarà el 40è aniversari amb uns 13.500 penyistes, 200.000 visitants, wifi gratuïta i l’estrena per als més petits de l’Aplec XS

Cap als anys vuitanta, unes colles de treballadors municipals van anar un diumenge a menjar cargols al riu Segre. Així va néixer l’Aplec del Caragol, que va anar creixent fins a convertir-se en la gran festa popular de primavera de Lleida i en una de les celebracions ludicogastronòmiques més importants de Catalunya. Durant tres dies, reuneix uns 13.500 lleidatans als Camps Elisis organitzats en centenars de colles que, a les seves respectives parcel·les, centren la festa en el consum de cargols: unes dotze tones. Els visitants podran accedir a les zones de restauració habilitades, on s’oferiran diversos menús i tastos. Aquesta 40a edició tindrà wifi gratuïta i dedicarà un espai exclusiu als més petits, anomenat Aplec XS, amb diverses propostes, com el festival infantil, amb l’actuació de Dàmaris Gelabert i Sac Espectacles. Poder veure l’aplec des de l’aire, casar-se a l’estil Las Vegas o un campionat de videojocs són algunes de les noves propostes entre la llarga oferta d’activitats paral·leles al certamen, que també potenciarà la gastronomia, convertint la plaça central del recinte en un punt d’interès gastronòmic amb tastos, maridatges dirigits i música en directe. Els integrants de la banda Pastorets Rock, Ferran Aixalà i Jordi Huete, faran el pregó el dilluns 27 de maig i iniciaran els actes de la XXIII Setmana Cultural prèvia a l’aplec. El pregó serà un bon preàmbul per al lliurament dels premis Caragol Bover i Llimac, que s’han endut el Congrés Català de la Cuina a Lleida i el canal de televisió La Sexta, respectivament.

Camps Elisis de Lleida

Lloc:

Del 31 de maig al 2 de juny

Dates:

Més informació: aplec.org

cardona (bages)

L’esplendor del passat medieval

Redacció

Cardona celebrarà una nova Fira Medieval i Festa de la Sal, amb una multitud d’activitats que traslladaran la vila ducal a l’època medieval. El principal atractiu seran les parades del centre històric i la programació, amb tallers, jocs, actuacions, tastos, espectacles de faquirs, acròbates i ballarins, contes medievals, ballada de gegants... Les activitats més assenyalades seran l’espectacle de foc de dissabte a la nit i la tradicional baixada dels Senyors de Cardona des del castell de la vila.

1 i 2 de juny

Data:

Web: cardonaturisme.cat

Banyoles (pla de l’estany)

Renovació de la fira Gartstròmia

Redacció

La sisena fira Gartstròmia –la unió d’art i gastronomia– es renova. Aquest any comptarà amb la implicació d’una vintena de bars i restaurants locals, que oferiran diverses tapes. Per la seva banda, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme organitzarà una shopping night. També hi haurà tallers i xerrades al voltant del món de la gastronomia amb personatges mediàtics i destacats del món culinari.

1 de juny

Data:

Web: banyoles.cat

roses (alt empordà)

La Fira de la Rosa estrena imatge

Redacció

La VIII Fira de la Rosa estrenarà imatge corporativa protagonitzada pel personatge Toc-Toc, que representa l’esperit juganer del certamen. La mostra oferirà un cap de setmana que combinarà espectacles a peu de carrer (teatre, circ, música) amb una àmplia oferta gastronòmica i una espectacular mostra floral, a més d’altres actes, com la campanya 1.000 Roses a Roses o una holy party.

1 i 2 de juny

Dates:

Web: ca.visit.roses.cat

sANT julià de vilatorta (osona)

Dies de ceràmica i terrissa

Redacció

El municipi osonenc celebrarà l’11a Fira de Ceràmica i Terrissa El Tupí, la més popular del municipi. Com cada any, s’hi involucrarà tot el poble, fins i tot els restauradors, amb el mos del tupí.

1 i 2 de juny

Data:

Web: vilatorta.cat

torrelles de llobregat (baix llobregat)

Saboroses cireres torrellenques

Redacció

La cultura popular, la diversió i les tradicions aniran de bracet en la 39a Festa de la Cirera, que oferirà paradetes de venda de cireres, però també una mostra d’arts i oficis, jocs de fusta, passejades, tallers, espectacles... Enguany també es farà una nova ruta gastronòmica a partir de les saboroses cireres locals.

1 i 2 de juny

Data:

Web: festacirera.cat

Móra d’Ebre (ribera d’ebre)

Les arts de l’espectacle

Redacció

El Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc 2019 oferiran trenta-quatre propostes escèniques inspirades en escriptors catalans contemporanis i clàssics. La poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea, els cantautors valencians Miquel Gil i Pau Alabajos i la cantant Big Mama seran només alguns dels artistes que hi participaran. Enguany prendran un protagonisme especial l’escriptora Teresa Pàmies i el poeta, dramaturg i artista plàstic Joan Brossa, dos autors de qui aquest 2019 se celebra el centenari dels seus naixements.

del 30 de maig al 2 de juny

Data:

Web: litterarum.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor