Experiències

Experiències

Les històries i les llegendes dels Països Catalans

Sant Martí de Tous acollirà el 6 i 7 de juliol el 10è Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat, que oferirà una vintena de propostes

El Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat està d’aniversari. Ara fa deu anys que va néixer a Sant Martí de Tous amb l’objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes dels Països Catalans, i ho ha aconseguit i amb èxit, ja que cada any atrau la presència de més de 3.000 persones. Aquesta edició oferirà una vintena de propostes entre activitats i espectacles per a tots els públics. Entre les cares conegudes d’enguany, hi haurà la de l’actor Josep Julien, encarregat d’explicar algunes llegendes de caràcter adult acompanyat per l’art pictòric de Toni Ortiz. També hi actuarà la pallassa Pepa Plana, amb el seu nou espectacle Veus que no veus, al costat de la també pallassa Noël Olivé. La popular actriu Clara Segura serà la protagonista de l’activitat principal del programa, l’apagada del misteri, que tindrà lloc durant la nit del dissabte 6 de juliol. El nucli històric del poble es quedarà a les fosques i sis mil espelmes marcaran un recorregut de llegendes misterioses que culminaran al pati del castell del Tous, on Segura interpretarà una última llegenda. Els racons de llegenda són l’altre gran atractiu del FesLleCat. Milers de persones visitaran els diferents escenaris del poble, on es podran escoltar llegendes de diverses localitats de Tarragona, Girona, Lleida, Barcelona i Sant Martí de Tous.

6 i 7 de juliol

Dates:

Web: festivaldellegendes.com

tarragona (tarragonès)

29è Concurs de Focs Artificials

El primer cap de setmana de juliol tocarà mirar al cel a Tarragona. S’hi celebrarà la 29a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, que, amb un total de dotze propostes presentades, ha escollit la pirotècnia Esteban Martín (Granada), la pirotècnia Alpujarreña (Granada), la pirotècnia del Mediterráneo (València) i la pirotècnia Aquarêve Artifice (França). També es podrà gaudir dels sopars sota els focs.

del 3 al 6 de juliol (cada dia a les 22.30 h)

Dates:

Web: tarragona.cat

calella de palafrugell (baix empordà)

El gran dia de les havaneres

És indiscutible: cada primer cap de setmana de juliol se celebra la tradicional cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, que dona el tret de sortida oficiós a la temporada estiuenca de concerts a la Costa Brava i que engunay continuarà l’endemà amb el concert de Diego el Cigala dins del festival Ítaca. La cantada segueix apostant per la màxima qualitat musical –a la qual se suma la renovació i l’aportació de les noves generacions– i per la presència femenina. Així, aquesta 53a edició les actuacions aniran a càrrec d’Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo, el degà de la cantada. També hi haurà mercat d’artesans i, a la nit, concerts de prop a les tavernes de la vila.

6 de juliol

Dates:

Web: havanerescalella.cat

la pobla de segur (pallars jussà)

Els raiers tornen a navegar pel riu

Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional des de l’any 2002, la Diada dels Raiers commemora l’antic ofici de raier, que transportava la fusta pel riu amb embarcacions des dels boscos pirinencs fins a la plaça –la feina va desaparèixer a principis del segle XX, amb la construcció de les preses i l’aparició dels camions–. La celebració, que arribarà a la 41a edició, dura tres dies i aglutina concerts, un sopar popular, l’espardenyada i la baixada de raiers diumenge al migdia. Actualment, baixen quatre rais des de la presa de Sossís fins al Pont de Claverol, on els espera la gent. La diada s’acaba amb un dinar popular i un ball de fi de festa.

del 5 al 7 de juliol

Dates:

Web: elsraiers.cat

l’hospitalet de llobregat (barcelonès)

Multidisciplinari

El 15è festival Per Amor a l’Hart, el Festival d’Arts de Carrer de l’Hospitalet, envairà els carrers de dansa, circ i música en viu. Serà una nova oportunitat per acostar-nos a llenguatges escènics, noves sensacions i sentiments per descobrir.

del 4 al 6 de juliol

Dates:

Web: festivalperamoralhart.com

argentona (maresme)

Fira de ceràmica i terrissa

Portugal és el país convidat de la propera edició d’Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa, que enguany comptarà amb una setantena d’expositors que representaran una dotzena de països i que s’instal·laran a les principals artèries del nucli urbà. Al llarg del cap de setmana també hi haurà activitats com ara tallers de ceràmica al torn i demostracions de terrissa tradicional, la decoració d’un càntir gegant, exposicions i cinema.

del 5 al 7 de juliol

Dates:

Web: argillaargentona.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor