Experiències

Experiències

Espectacle garantit al cel de Blanes

Una empresa italiana i quatre de l’Estat espanyol, en el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Falten pocs dies perquè esclati un dels esdeveniments lúdics i festius més esperats de l’any a Blanes: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que celebrarà la 49a edició del 23 al 27 de juliol. Així, el certamen d’enguany serà el preàmbul de l’assenyalada celebració que es viurà l’any vinent, quan el concurs complirà mig segle de vida havent assolit un prestigi contrastat en l’àmbit europeu. Aquest any concursen quatre empreses de l’Estat espanyol –una de murciana, dues de valencianes i una d’aragonesa– i una d’Itàlia. La guanyadora s’endurà 6.000 euros i la segona classificada, 2.000. L’Ajuntament calcula que, sumant les cinc jornades de focs que es faran, prop de mig milió de persones visitaran Blanes pel concurs i també atretes per la festa major, que encetarà oficialment el dilluns 22 l’escriptor Salvador Macip amb la lectura del pregó, que tindrà “tocs literaris”, segons fonts de l’Ajuntament. Del programa de la festa, també destaquen la varietat d’escenaris que s’ofereixen, amb activitats per a tots els públics i la celebració dels 700 anys de la fundació de la parròquia de Santa Maria. Així mateix, per primer cop, el Festival de Música Jove Ensorra’t coincidirà amb les mateixes nits del concurs de focs.

del 23 al 27 de juliol (Concurs Internacional de Focs d’Artifici) i del 22 al 28 de juliol (festa major)

Dates:

Web: blanes.cat

barcelona (barcelonès)

El Poble-sec està de festa

La directora d’escola Isabel Costa i l’escriptora Júlia Costa han estat les encarregades de donar el tret de sortida a la festa major del Poble-sec, amb la lectura del pregó. Han donat pas a una festa grossa, ja que coincideix amb el seu 150è aniversari, a més d’altres com el dels gegants, grallers i castellers (30 anys) i els Bandarres (20). Fins al 28 de juliol, hi haurà nombroses actuacions de cultura popular, concerts, activitats esportives, balls, correfocs...

del 19 al 28 de juliol

Dates:

Web: festamajor.poblesec.org

mataró (maresme)

Els Catarres, a les Santes de Mataró

Les Santes de Mataró presenten com sempre una programació de luxe, amb concerts com el d’Els Catarres i Alfred García, protagonista de l’espectacle de pagament d’aquest any. També destaquen Les Dissantes, la festa solidària que organitza l’Ajuntament i la Fundació El Maresme, amb més de vuit hores de música amb diverses actuacions. Una novetat de l’apartat musical és el naixement de l’Escenari Maresme, un espai dins la festa per als grups emergents de la comarca. La celebració també commemora els 300 anys de flabiol a Mataró.

del 19 al 29 de juliol

Dates:

Web: lessantes.cat

salt (gironès)

Cartell musical de luxe per a la festa

Doctor Prats, Orquestra Montgrins, Talco, Obeses i l’Orquestra Maribel i Montecarlo són algunes de les formacions que actuaran a la festa major de Salt, que oferirà un llarg programa d’actes amb castellers, correfocs, cercaviles, teatre i un llarg etcètera.

del 24 al 29 de juliol

Dates:

Web: viladesalt.cat

almoster (baix camp)

A punt de festa

Almoster celebra una festa major amb una cinquantena de propostes, entre les quals destaca el concert de Doctor Prats, la tarda d’humor amb Jordi Meca i la comèdia Separades i què?

del 20 al 28 de juliol

Dates:

Web: almoster.cat

arsèguel (alt urgell)

Gran trobada d’acordionistes

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que se celebra cada any a Arsèguel des del 1976, i a la Seu d’Urgell i en altres indrets del Pirineu més recentment, està considerada el festival d’acordió diatònic més important d’Europa. Amb concerts, tallers, fira de lutiers...

Dates: del 26 de juliol al 2 d’agost

sant llorenç de morunys (solsonès)

Estrena de la Fira del Drap Piteu

Sant Llorenç de Morunys es tornarà a transformar en una vila medieval l’últim cap de setmana de juliol. Tot i així, si fins ara acollia la Fira Occitano-Càtar, aquest any s’estrena una nova proposta, la Fira del Drap Piteu, amb un format molt similar a l’anterior, però amb un canvi de nom amb l’objectiu de deixar de centrar-se en el món càtar i donar protagonisme a l’històric drap piteu –un drap de llana que es fabricava a la vila–. El programa inclou parades artesanes i moltes activitats.

27 i 28 de juliol

Dates:

Web: turismesolsones.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor