Experiències

Experiències

Pals es tenyeix de festa i bon ambient

El vuitè White Summer Costa Brava, que La Casa Azul inaugurarà el 3 d’agost, proposa música, gastronomia i cultura amb més de 200 actes

La vuitena edició del festival White Summer de Pals promet, amb 23 jornades ininterrompudes de música, art i cultura a través d’un programa carregat de novetats i presentacions sorprenents, amb més de 200 propostes. La programació del 2019 reforça l’oferta musical i consolida la seva fórmula amb dues posades en escena complementàries: el White Summer de dia, destinat especialment a les famílies, i el White Summer de nit, pensat perquè els visitants s’hi quedin a sopar i a gaudir de l’ambient fins a la una de la matinada. L’encarregada de donar el tret de sortida del festival serà el concert de grup barceloní La Casa Azul, el 3 d’agost. Més artistes que passaran per l’escenari principals seran Pavvla, Bearoid, Intana, El Petit de Cal Eril, Zahara (que tancarà la programació) i El Pot Petit i la festa holi per als més petits. Els microescenaris seran la seu dels concerts acústics, protagonitzats per prop de cinquanta cantautors i duos emergents, i també hi haurà espai pels amants de la festa amb discjòqueis com ara Nickodemus, de Nova York. A banda de la música, els visitants també podran recórrer una exposició d’art contemporani comissariada per Tatiana Blanqué, perdre’s per múltiples espais per gaudir dels vuitanta espectacles artístics familiars, teatrals i de dansa, voltar per una zona d’emprenedors creatius amb noranta marques setmanals, o bé gaudir de l’àmplia oferta gastronòmica, enguany amb nous sabors i més comoditat. S’esperen uns 140.000 visitants.

del 3 al 25 d’agost

Dates:

Web: whitesummer.es

argentona (maresme)

69a Festa del Càntir

Redacció

La Festa del Càntir, recuperada l’any 1951, se celebra sempre el dia de Sant Domènec, el 4 d’agost, al matí. És aquest matí que es fan els actes de més tradició, com ara la renovació del vot de poble per part de l’alcalde de la vila, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del càntir de l’any i els jocs de força i enginy a l’entorn de l’aigua i el càntir. La celebració s’emmarca dins la festa major d’Argentona, que ofereix una programació farcida de propostes, de l’1 al 6 d’agost.

4 d’agost

Dates:

Web: museucantir.org

la seu d’urgell (alt urgell)

La vida de sant Ermengol

Redacció

El retaule de sant Ermengol és un espectacle de música, llum i color que es representa a l’aire lliure en un escenari habilitat a l’interior del claustre de la catedral de Santa Maria. Els actors i tècnics d’aquest espectacle són un centenar per persones voluntàries que escenifiquen en diferents quadres alguns episodis de la vida de sant Ermengol, el bisbe de la Seu d’Urgell des de l’any 1010 fins al 1035. Durant vuit nits, el retaule aconsegueix reunir més d’un miler d’espectadors.

del 3 al 10 d’agost a les 22 h

Dates:

Web: retaulesantermengol.com

Gualba (vallès oriental)

Bruixes i bruixots cap a Gualba

Redacció

Cada estiu, Gualba aplega milers de persones atretes per la VII Fira de Bruixes, una mostra plena de màgia i sorpreses amb parades amb tota mena de productes relacionats amb la bruixeria: artesania, espectacles diversos, contes, tarot... I una espectacular representació de la llegenda de la Nit de Bruixes de Gualba.

3 d’agost.

Dates:

Web: gualba.cat

salou (tarragonès)

Nits daurades

Redacció

Les Nits Daurades, una festa pensada perquè famílies i amics visquin de nit la música, l’espectacle, la cultura i les tradicions a través d’un extens programa d’activitats lúdiques i festives que acaben el dia de Santa Maria del Mar amb la processó de la Mare de Déu i un gran castell de focs.

del 7 al 15 d’agost

Dates:

Web: visitsalou.eu

palamós (baix empordà)

El festival de la cobla

Redacció

Divulgar el so de la cobla amb l’objectiu de situar-la en un lloc central de la creació contemporània continua sent l’objectiu de la tercera edició del festival Amb So de Cobla, que enguany presenta tres produccions pròpies, com ara la fusió entre el grup Obeses, el seu cor i la cobla Berga Jove.

del 7 a l’11 d’agost

Dates:

Web: ambsodecobla.cat

mont-roig del camp (baix camp)

Gran aparador multisectorial

Redacció

La fira de Mont-roig del Camp té una llarga trajectòria, ja que la primera edició data del 1881. S’ha anat transformant de mostra agrícola fins a l’aparador multisectorial en què s’ha convertit actualment. A més dels actes tradicionals, enguany també hi haurà un espai gastronòmic i zona de firetes.

del 2 al 4 d’agost

Dates:

Web: mont-roig.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor