Experiències

Experiències

Les bruixes tornen al 42è Aquelarre

Foc, música i cultura popular ompliran Cervera de festa i color del 30 d’agost a l’1 de setembre

Les bruixes de les terres de Ponent tornaran a tenir les seves nits màgiques a Cervera el darrer cap de setmana d’agost. La 42a edició de l’Aquelarre arriba amb la força, la vitalitat i l’esperit habitual per fer encara més gran la festa, que cada any aplega al voltant de 30.000 visitants. Més de 500 persones s’impliquen en aquesta festa de foc, música i cultura popular, que enguany tindrà el tarot com a protagonista. És el tema escollit pel director artístic, el cerverí Albert Parra, de la companyia Alea Teatre. La màgia i l’esoterisme envairan en aquesta edició un món oníric i mitològic. L’espectacle serà, com cada any, un ritual màgic exposat en tres actes: el primer, l’encesa de la universitat, amb un espectacle de foc i pirotècnia a la façana de l’edifici històric, que donarà pas a la cercavila de les entitats cerverines fins a Cal Racó, amb el ball de la polla del Ball de Diables de Cervera Carranquers. El segon, la invocació i l’aparició del mascle cabró, el personatge principal de la festa, que es personifica en la figura del diable o el boig. El tercer moment, i el més esperat, serà l’escorreguda del mascle cabró. L’apartat musical és també un dels ingredients de l’Aquelarre, enguany amb els valencians ZOO i Pupil·les, la Companyia Elèctrica Dharma i els lleidatans La Terrasseta de Preixens, Koers, Her Majesty i Pastorets Rock. En total, sis escenaris i tretze formacions musicals.

del 30 d’agost a l’1 de setembre

Dates:

Web: aquelarre.cat

BARCELONA (BARCELONÈS)

El barri de Sants bull de festa

Un any més, el barri de Sants agafa el testimoni de Gràcia i guarneix els seus carrers per seguir amb la festa, la música i les tradicions. La festa major arrenca el dissabte 24 d’agost, diada de Sant Bartomeu, patró de Sants. En aquesta edició, es guarniran tretze carrers i places, una xifra menor que la de l’any passat, perquè es perd el carrer de Rossend Arús. Els carrers de Vallespir, Guadiana, Sagunt, Rosés i Papin estan d’aniversari. Diumenge, sardanes i havaneres ompliran el barri amb les cobles Principal del Llobregat i Nova del Vallès i els grups Mar Brava i Xarxa. La diada castellera tindrà lloc el dissabte 31, a la plaça de Bonet i Muixí, on el mateix dia també acabarà el correfoc, amb els Diables de Sants, els Banyuts de Vallirana i les Guspires de Sants.

del 24 d’agost a l’1 de setembre

Dates:

Web: ajuntament.barcelona.cat

LA SEU D’URGELL (ALT URGELL)

El ball cerdà pren la plaça

La Seu d’Urgell acull aquest diumenge 25 d’agost el ball cerdà, un element festiu patrimonial d’interès nacional, ritual del diumenge de festa major a la Seu d’Urgell i que es balla a la plaça Patalín, davant d’un nombrós públic i amb una cobla tocant des d’una tarima. A les 11 h es durà a terme el ball cerdà infantil; a les 12.15 h, el geganter, i a les 12.30 h, el d’adults.

25 d’agost

Dates:

Web: laseu.cat

ERILL LA VALL (alta ribagorça)

Nit de la llum amb encesa d’espelmes

El dijous 29 d’agost, el petit poble d’Erill la Vall, a la Vall de Boí, viurà la nit de la llum amb l’encesa de 10.000 espelmes a totes les cases i carrers del poble. Hi haurà festa nocturna amb concerts d’acordió, visita guiada a Santa Eulàlia, ball del fanalet i altres activitats relacionades amb la nit, el foc i la llum, a més d’una fira artesanal.

29 d’agost

Dates:

Web: vallboi.cat

FIGUERES (ALT EMPORDÀ)

El 18è festival Acústica, a punt

El dijous 29 arribarà a Figueres la 18a edició del festival Acústica, el tercer en nombre d’assistents a Catalunya. Enguany, estarà encapçalat per grups com Fangoria, Dorian, Oques Grasses, La Pegatina, ZOO, El Petit de Cal Eril, Clara Peya, Ramon Mirabet, Buhos, Lildami i Delafé. No hi faltaran la fira del disc, els food trucks ni l’Acústica Market.

del 29 d’agost a l’1 de setembre

Dates:

Web: festivalacustica.cat

GRANOLLERS (VALLÈS ORIENTAL)

Blancs i blaus animen la festa

La festa major de blancs i blaus de Granollers és una de les més participatives i competitives. Durant deu dies, la ciutat es tornarà a dividir en aquests colors. Els dos bàndols organitzaran més de cent activitats, entre les quals hi haurà proves competitives, com la tradicional passada de rajoles, l’estirada de corda i el concurs de rajolers. Entre correfocs, correaigües, balls i castellers, l’últim dia arribarà el veredicte: Granollers, és blanca o blava? Dilluns, a les 23 h, a la plaça de Perpinyà, Dj Tok-So posarà música dels vuitanta. Dimarts, a les 22 h, hi haurà una gimcana nocturna a la plaça de l’Església.

del 24 d’agost a l’1 de setembre

Dates:

Web: granollers.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor