Experiències

Experiències

FiraTàrrega engega una nova etapa

La 39a edició, que estrena direcció i projecte artístic, omplirà els carrers de Tàrrega de teatre, dansa i música del 5 al 8 de setembre

Territori, identitat, reflexió i compromís social són els eixos de la 39a edició de FiraTàrrega, que omplirà els carrers de la capital de l’Urgell de teatre, dansa, música i performance del 5 al 8 de setembre. Aquesta serà la primera edició sota la direcció artística d’Anna Giribet, que amb la resta de l’equip engega una nova etapa, amb un nou projecte artístic i de gestió. En el terreny escènic, es mostraran un total de 42 peces: 24 de catalanes, 9 de la resta de l’Estat, 6 d’internacionals i 3 de procedència mixta, amb un total d’uns 800 professionals procedents dels cinc continents. Aquesta edició també s’ha proposat qualificar encara més l’experiència professional, amb la renovació de l’espai físic de la Llotja, dissenyat per proporcionar i facilitar llocs de trobada, la presentació d’un nou model d’activitats professionals per ajudar a impulsar tots els projectes presentats i la creació de noves accions per a emergents i debutants a través d’un nou tram d’activitats de tarda a la Llotja. L’acció d’obertura serà una conversa sobre l’espai públic i la creació artística, que anirà a càrrec d’Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, i del filòsof Xavier Antich, i que estarà moderada per Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Tota una declaració d’intencions de la nova direcció.

del 5 al 8 de setembre

Dates:

Web: firatarrega.cat

calaf (anoia)

Els joves inauguren la festa de Calaf

Redacció

La festa major arriba amb canvis i novetats en alguns horaris i formats. Després de l’èxit de l’any passat, es repetirà la festa holi, però enguany tindrà lloc el primer dia, el 6 de setembre, abans del sopar popular i del pregó, a la plaça Ravalet. Així mateix, s’han avançat els horaris dels caps de cartell (Celtas Cortos i Oques Grasses), s’ha canviat de dia el karaoke i s’ha ampliat la proposta de teatre i cinema. També es podrà gaudir de la fira Agro Alta Segarra, que convertirà la vila en la capital agrícola de la Catalunya Central.

del 6 al 9 de setembre

Dates:

Web: calaf.cat

salou (tarragonès)

El rei Jaume I torna a Salou

Redacció

Els salouencs rememoren cada any la gesta realitzada pel rei Jaume I: la conquesta de Mallorca. A la festa es posen en escena els esdeveniments previs que van tenir lloc al port de la vila, uns fets que es remunten a l’any 1229. Destaca l’acte de sortida en comitiva de Jaume I, amb diferents grups de música medieval. També el mercat i els tallers d’ofici, a banda de jocs, teatre, actuacions musicals...

del 5 al 8 de setembre

Dates:

Web: visitsalou.eu

alella (maresme)

Gaudir dels vins i del menjar local

Redacció

La Festa de la Verema ofereix l’oportunitat de descobrir i gaudir dels vins de la denominació d’origen Alella, de la gastronomia local, de bons espectacles, i de molta cultura popular.

del 4 al 14 de setembre

Dates:

Web: alella.cat/verema

sabadell (vallès occidental)

Festa major amb quasi 300 actes

Redacció

El despertar de festa i el pregó, que anirà a càrrec de la presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, encetaran la festa major de Sabadell 2019, que oferirà unes 280 activitats distribuïdes per tota la ciutat. La cap de cartell del programa musical serà la cantant Bebe. També hi actuaran Obeses, Albercocks, Mabel Flores, Roba Estesa, Can Canalla, Judit Neddermann i Hotel Cochambre, entre d’altres.

del 6 al 9 de setembre

Dates:

Web: sabadell.cat

sant sadurní d’anoia (alt penedès)

Combatre la plaga de la fil·loxera

Redacció

Un dels actes destacats de la festa major de la vila és la Festa de la Fil·loxera, que recorda com a final del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi. La celebració té com a protagonistes el foc i la música.

7 i 8 de setembre

Dates:

Web: festadelafiloxera.cat

olot (garrotxa)

Forta programació musical a Olot

Redacció

L’esperada cercavila i el pregó de l’exmissioner Joan Soler obriran les festes del Tura el 6 de setembre. Serà el primer dels cinc dies de la festa olotina, que consolidarà el Firal Petit com a escenari principal, potenciarà la plaça Major i tornarà a portar activitats al passeig de la Muralla. La programació oferirà més de 140 actes i un fort programa musical, amb uns cinquanta concerts (Els Catarres, Mishima, Obeses, Buhos, Maruja Limón....).

del 6 al 10 de setembre

Dates:

Web: festesdeltura.olot.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor