Experiències

Experiències

Més música que mai a les festes de Tarragona

S’hi podran veure unes seixanta actuacions musicals, amb grups com Mägo de Oz, Oques Grasses, Alfred García, Joan Colomo i Marc Parrot

“La més musical que es recorda.” Així defineix Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, l’edició 2019 de les festes de Santa Tecla, en què s’oferiran més de seixanta actuacions entre els macroconcerts, els concerts íntims i la música de festa. Entre els artistes que hi tocaran, destaquen noms com els de Mägo de Oz, Oques Grasses, Alfred García, Joan Colomo, Marc Parrot i, per al públic més familiar, Reggae per Xics. La resta del programa comptarà amb prop de 450 actes, entre els quals sobresurten la cercavila i la trobada de diables dins la celebració del desè aniversari de la Colla de Diables Foc i Gresca; la 37a Mostra de Folklore Viu, i l’espectacle Hits del Tricicle. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà el pregó d’inici de les festes, a càrrec del restaurador Eduard Boada, que per primera vegada es farà des del balcó principal de l’Ajuntament i no a la sala de plens. Així, i segons Ricomà, “serà de cara a la gent i festiu, perquè l’Ajuntament és la casa dels ciutadans i no només la dels representants electes”.

del 13 al 24 de setembre

Dates:

Web: santatecla.tarragona.cat

Balaguer (la noguera)

Balaguer recorda el passat històric

Redacció

Balaguer es tornarà a convertir en una població medieval per celebrar el seu important passat històric en una nova edició de L’Harpia. Cada any, la festa reviu i commemora una fita històrica de la vila i es dedica a una temàtica en concret. Enguany, se celebraran els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós, al castell Formós, amb diverses activitats. Destacarà, també, el ja tradicional mercat medieval pels carrers del centre històric –amb unes 120 parades–, la gran varietat d’espectacles itinerants i el campament medieval, obert a tothom i amb un ampli programa d’activitats que representaran la vida i els costums d’aquella època històrica. També s’hi podrà veure una mostra d’antics oficis, un espai infantil, l’acte oficial de presentació de l’infant Pere amb comitiva, concerts... La jornada acadèmica al voltant de la figura de Pere III, el primer concurs d’Instagram i la consolidació de l’espai gastronòmic les Tavernes seran les principals novetats.

del 13 al 15 de setembre

Dates:

Web: balaguer.cat

canet de mar (maresme)

Reviure l’època modernista

Redacció

El centre històric de Canet de Mar farà un salt temporal i tornarà a l’època modernista al llarg de la 12a Fira Mercat Modernista. Durant tres dies hi haurà espectacles, rutes, exposicions i tot tipus d’activitats lúdiques, culturals i artístiques relacionades amb aquest moviment.

del 6 al 15 de setembre

Dates:

Web: canetdemar.cat

tot catalunya

Deu dies carregats de folklore

Redacció

Durant deu dies, les 47es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya oferiran l’actuació de danses tradicionals de grups d’arreu del món (l’Índia, el País Basc, Mèxic, la República de Baixkíria...) en diversos punts de la geografia catalana –tot i que la seu principal del certamen serà Calella.

del 13 al 15 de setembre

Dates:

Web: adifolk.cat

òdena (anoia)

Disfrutar del cargol vinyala

Redacció

A Òdena arriba la gran oportunitat de tastar el cargol vinyala –se’n solen cuinar uns 1.500 kg en les degustacions fetes per restaurants del poble i de la comarca– en la novena edició de la Fira de la Vinyala, que també proposarà tallers infantils amb cargols, el mercat del cargol (amb parades d’utensilis per cuinar cargols), la mostra d’artesania i d’arts i oficis, activitats infantils i la tradicional festa de la verema. La fira començarà a les 11 h, al parc de la Font, i els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés.

15 de setembre

Data:

Web: firadelavinyala.cat

lladó (alt empordà)

Gran cita formatgera

Redacció

La 24a Fira del Formatge de Lladó, consolidada com una mostra de referència d’aquest producte al territori, comptarà amb 45 artesans alimentaris que ompliran la Placeta del municipi. D’aquests, 30 seran formatgers d’arreu de Catalunya, inclosa la Catalunya Nord. Els altres 15 seran artesans d’altres productes alimentaris, com ara mel, galetes i embotits. A banda de voltar per les parades, es podrà gaudir del concurs de formatgers artesans, de maridatges i degustacions i de jocs tradicionals.

15 de setembre

Data:

Web: firadelformatge.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor