Experiències

Experiències

Moltes estrenes al 31è Mercat de Música Viva de Vic

La gran cita musical catalana aglutinarà una setantena d’artistes del 18 al 21 de setembre, la meitat dels quals hi presentaran nou material

Oferir una programació recognoscible però singular, diversa i per a tots els públics continua sent l’objectiu de la 31a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que durant quatre dies reunirà una setantena d’artistes, amb Portugal com a país convidat. La programació d’aquest any destaca per presentar més estrenes que mai, ja que una trentena d’artistes (A Contra Blues, Ferran Palau, Mazoni, Joan Masdéu, Pere Navarro, Maria Rodés...) mostraran per primera vegada treballs. Així mateix, el mercat serà l’escenari de la difusió de novetats d’entitats catalanes, com Joventuts Musicals de Catalunya, que presentaran el catàleg de la Xarxa de Músiques; la celebració de la primera gala dels premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música, i l’entrega del Premi Puig-Porret. Més concerts multitudinaris seran els de l’enèrgica Balkan Paradise Orchestra, El Petit de Cal Eril, Buhos, Lildmai, i la inauguració del certamen, amb l’estrena de L’últim camí de Walter Benjamin, de Juliane Heinemann, un viatge amb música electrònica i a través de textos de poetes catalans, espanyols i alemanys com Màrius Torres, Antonio Machado i Rainer Maria Rilke.

del 18 al 21 de setembre

Dates:

Web: mmvv.cat

barcelona (barcelonès)

El torn de la Mercè

Redacció

La Mercè Música, el BAM i el BAM Cultura Viva són els eixos centrals de les festes de la Mercè de Barcelona. Pels seus escenaris passaran un centenar de grups procedents de setze països, i molts de catalans com ara Oques Grasses, La Pegatina, Gertrudis, Paula Valls, Els Catarres, Doctor Prats, Buhos... La ciutat convidada serà Beirut i l’encarregada del pregó 2019, Manuela Carmena, jutgessa emèrita i alcaldessa de Madrid fins al 15 de juny, que donarà pas a més de 600 activitats i espectacles, protagonitzats per uns 2.000 artistes.

del 20 al 24 de setembre

Dates:

Web: barcelona.cat/lamerce

reus (baix camp)

200 actes durant un mes de celebració

Redacció

La programació de les festes de la Misericòrdia 2019 ofereix 200 actes durant un mes de programació festiva. Un programa atapeït de música, amb els concerts de Doctor Prats i Roba Estesa com a caps de cartell; actes tradicionals, amb el santuari de Misericòrdia com a epicentre de la festa, especialment els dies 24 i 25 de setembre, i una llarga relació de propostes culturals, institucionals i gastronòmiques fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus amb les entitats de la ciutat. Destaca –per celebrar-ne enguany la 25a edició– l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

del 13 de setembre al 13 d’octubre

Dates:

Web: reus.cat

calella (maresme)

Fira amb festa

Redacció

La Fira de Calella i l’Alt Maresme és un espai d’intercanvi amb més de 130 expositors i 20.000 m². Amb productes autòctons, innovacions i activitats. I també, festa major de la Minerva.

del 20 al 23 de setembre

Dates:

Web: firadecalella.cat

vilagrassa (lleida)

El centre de l’ametlla

Redacció

La XVI Fira de l’Ametlla és una destacada mostra dedicada a l’ametlla i els productes derivats, tot combinat amb un important vessant cultural.

del 20 al 22 de setembre

Dates:

Web: firametlla.cat

estartit (baix empordà)

Els pirates tornen a les illes Medes

Redacció

L’Estartit es traslladarà a l’època en què els pirates van assetjar les illes Medes en la 15a edició de la Fia de Pirates i Corsaris, que tindrà activitats destacades com el desembarcament fins a la fugida dels pirates, tallers, exposicions, espectacles, mercat artesà, cercaviles, excursions en vaixell, visites guiades...

del 20 al 22 de setembre

Dates:

Web: enestartit.com

torredembarra (tarragonès)

Indians amb molta marxa

Redacció

La música prendrà el protagonisme en la desena edició de la Fira d’Indians. La inauguració, amb la tradicional degustació de cafè cubà, es complementarà enguany amb un musical amb ritmes cubans: L’Americano. Una altra novetat serà una actuació musical itinerant amb el Cor Badaveus per diverses cases indianes, que finalitzarà amb una actuació al Pati del Castell (diumenge).

21 i 22 de setembre

Dates:

Web: turismetorredembarra.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor