Experiències

Experiències

La Fira de Sant Lluc estrena model i durada

La tradicional mostra ramadera d’Olot se celebrarà el cap de setmana al centre de la vila

La Fira de Sant Lluc d’Olot es reinventa i aquest any estrena model i durada. Tot i que el 18 d’octubre hi haurà activitats tradicionals com la missa en honor al sant, aquesta data deixa de ser la gran protagonista del certamen, que a partir d’ara se celebrarà el dissabte i el diumenge més propers a la data originària. Així, el mercat extraordinari passarà a celebrar-se durant el cap de setmana i al centre de la ciutat, igual que la fira ramadera que, a més, també canvia de format: els ramaders exposaran els animals, però també el producte. El visitant podrà veure una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum i equí i comprar directament al ramader els productes derivats que s’obtinguin de l’animal. Més fires d’aquests dies són la del dibuix, la del disc, la d’artesania, la del vehicle d’ocasió i el mercat de col·leccionisme i andròmines. Tot plegat complementat amb un llarg programa d’actes amb moltes activitats familiars, com el tastajocs de la plaça Major i el concert disco per a xics. Les entitats també juguen un paper destacat en el programa, amb la trobada de pubilles, la de puntaires, la diada castellera i la tractorada. I també, concert de Pau Riba i l’actuació del mag Sanyes i el seu espectacle Black Bloc.

19 i 20 d’octubre

Dates:

Web: olot.cat

la seu d’urgell (alt urgell)

25 anys potenciant els formatges

Redacció

La Fira de Sant Ermengol 2019 celebra la 25a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. “Aquesta reconversió de la fira mil·lenària de la Seu d’Urgell en un producte agroalimentari local de qualitat fa tot just vint-i-cinc anys ha fet que aquesta fira esdevingui tot un referent al nostre país per convertir-se en la capital mundial dels formatges artesans”, va afirmar l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, durant la presentació del certamen. Per commemorar l’aniversari s’han preparat diverses activitats, com taules rodones, tastos, premis i una sessió de cuina catalana amb formatges. La fira acollirà una mostra de 48 artesans formatgers del Pirineu que oferiran més de 150 varietats. Quant a la Fira de Sant Ermengol, que serà inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, presenta novetats com el nou espai Fira&Music i un maridatge per a persones intolerants al gluten.

del 18 al 20 d’octubre

Dates:

Web: firasantermengol.cat

solsonès (solsonès)

Gaudir dels bolets en tots els sentits

Redacció

Amb l’arribada de la temporada de bolets s’enceten, també, moltes fires i festes dedicades als fongs. Una de les més concorregudes és la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès, que celebrarà la dotzena edició. Oferirà un mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca a la plaça Major, però també tallers, sortides micològiques, actuacions musicals, les Jornades Gastronòmiques de Tardor i la segona edició del Solsbirra, un festival de cervesa artesana.

19 i 20 d’octubre

Dates:

Web: firadesolsona.com

montesquiu (osona)

Tapes a la 8a Fira de la Nou

Redacció

La Fira de la Nou de Montesquiu arriba a la vuitena edició amb diverses propostes relacionades amb aquest fruit de temporada i algunes novetats, com la primera exhibició de vehicles antics i clàssics, que es farà al carrer Plaçola. Es mantindrà, també, el típic tastet de tapes, però amb un format nou: es farà a les dotze del migdia, amb tot de propostes culinàries elaborades amb nous per diferents establiments del poble i de tota la zona del Bisaura.

20 d’octubre

Dates:

Web: montesquiu.cat

LA SÉNIA (MONTSIÀ)

El món de la fusta

Redacció

La XI Fira d’Artesania de la Fusta i del Moble potencia les activitats. Així, paral·lelament a l’exposició i a la venda dels expositors, hi haurà tallers, conferències, concursos...

19 i 20 d’octubre

Dates:

Web: visitalasenia.com

canyamars (maresme)

Nucli festiu i transformat

Accions teatralitzades, recreacions històriques, música i dansa, parades d’artesania i gastronomia, demostracions d’oficis, jocs, cercaviles, espectacles de foc... La popular Fira del Bosc-Canyamars Medieval torna aquest 2019 per encisar de nou el públic i transportar-los a l’època medieval. En aquest sentit, des del Pou del Glaç fins a l’església de Sant Esteve de la vila, els assistents es trobaran amb un nucli festiu i transformat, amb els seus carrers i carrerons, racons, places i placetes engalanats per a l’ocasió i un llarg programa de propostes per fer gaudir tota la família.

19 i 20 d’octubre

Dates:

Web: firadelbosc.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor