Experiències

Experiències

El mes de les experiències culturals gironines

El quart festival Som Cultura ofereix una cinquantena d’activitats genuïnes amb novetats com rutes literàries i jocs de misteri

Tot a punt per celebrar el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. El Som Cultura engegarà la quarta edició amb quaranta-sis propostes genuïnes durant els caps de setmana del novembre. La programació es presenta agrupada en quatre blocs temàtics: rutes literàries i jocs de misteri per descobrir el patrimoni –novetats d’enguany–, visites guiades i, finalment, activitats inclusives. Les rutes literàries, per exemple, permetran conèixer l’obra d’autors com Josep Pla, Víctor Català i Ramon Muntaner i inclouran la participació d’actors com Marc Martínez, Estel Solé i Ernest Villegas, que faran una lectura teatralitzada dels textos que es llegiran durant la visita. Continuen, també, algunes de les propostes d’èxit de les darreres edicions, com la visita guiada per descobrir la infantesa de Salvador Dalí a Figueres –enguany acabarà amb un tast de vins– i la iniciativa “Els museus surten al carrer”, que celebrarà la tercera edició.

2 i 3 de novembre, a les comarques del Ripollès i la Cerdanya; 9 i 10, a l’Alt i el Baix Empordà; 16 i 17, al Gironès i la Selva, i 24 i 25, a la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

Dates:

Web: somcultura.com

viladrau (osona)

Castanyes molt embruixades

Redacció

Viladrau es prepara per a una tardor plena d’activitats amb la celebració de la 25a Fira de la Castanya (26 i 27 d’octubre) i el 23è Ball de Bruixes (la nit del 31 d’octubre). Aquesta última proposa, un espectacle teatralitzat de música, dansa, llum i foc, commemora un dels episodis històrics més tràgics: la persecució de les bruixes. L’actuació obrirà un cap de setmana d’actes a la vila que combinarà música, gastronomia, cultura i tradició.

31 d’octubre

Data:

Web: viladrau.cat

Calaf (anoia)

Carbasses molt ben rebudes

Redacció

La V Fira de la Carbassa repetirà la fórmula que cada any atreu més persones, amb tastos gastronòmics, jocs i tallers infantils, una exposició de productes de tardor i el concurs de carbasses gegants, per al qual ja s’ha confirmat la participació d’una carbassa de més de 400 kg. El certamen tindrà lloc a la plaça dels Arbres i el Raval de Sant Jaume, de 10 a 14 h.

1 de novembre

Data:

Web: calaf.cat

SANT fruitós DE BAGES

Mercat de tardor a Món Sant Benet

Redacció

Món Sant Benet viurà la tardor més silvestre amb Els Sabors de la Terra. Festa i Mercat de Tardor, un cap de setmana ple d’activitats al voltant de l’alimentació, el paisatge i les tradicions pròpies de l’època de tardor. Enguany, la festa se centra en la temàtica de les plantes silvestres. També hi haurà un mercat de productes alimentaris i artesans, activitats per a la mainada, visites al monestir, espectacles i una àmplia oferta gastronòmica.

2 i 3 de novembre

Dates:

Web: monstbenet.com

gandesa (terra alta)

Mostra dels vins de la Terra Alta

Redacció

Els vins de la denominació d’origen Terra Alta tornaran a ser els grans protagonistes de la 32a Festa del Vi de Gandesa, que comptarà amb més d’una trentena de cellers, així com tastos dirigits, activitats enoturístiques i l’esperada “Nit de les garnatxes blanques”, que celebrarà la desena edició.

de l’1 al 3 de novembre

Dates:

Web: festadelvi.cat

girona (gironès)

Sant Narcís fa vibrar Girona

Redacció

Les Fires de Sant Narcís tornaran a fer vibrar Girona amb més de 260 activitats per a tots els públics. Una de les principals novetats d’aquest any seran les “Fires en silenci”. Es tracta d’una iniciativa adreçada a infants amb necessitats especials i que permetrà que durant el dimecres 30 d’octubre al matí puguin gaudir de les atraccions de fires adaptades acústicament i lumínicament. Les activitats populars i familiars sempre tenen un protagonisme especial en el programa, igual que la programació musical. Tot i així, aquest any i per motius de seguretat, se suspendran els concerts i les barraques de la Copa i tampoc es faran els dos correfocs previstos, la tornada de la Festa Major dels Quatre Rius ni els castells de vigília. A més, els concerts de la Copeta es traslladaran a l’envelat de la plaça Miquel de Palol (amb Reggae per Xics, Ramonets i Xiula). S’està estudiant la possibilitat de traslladar els concerts previstos a la Copa a una data propera, encara que sigui fora de Sant Narcís.

del 25 d’octubre al 3 de novembre

Dates:

Web: girona.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor