Experiències

Experiències

L’essència i el valor de les cançons de tradició oral

El quart festival Càntut portarà vint-i-una propostes a Cassà de la Selva del 15 al 17 de novembre

Cassà de la Selva es convertirà en l’epicentre de la música tradicional oral durant un cap de setmana en una nova edició del Càntut – Cançons de tradició oral. Aquesta quarta edició ofererirà vint-i-una propostes –nou d’ideades especialment per al festival i dues presentacions a les comarques gironines– entre concerts, tallers, exposicions i presentacions literàries, amb noms com Miquel Gil, Arnau Obiols, Paula Grande i Anna Ferrer, Arrels de Gràcia i Maria del Mar Bonet, que inaugurarà el festival el divendres 15 de novembre amb un espectacle especial anomenat 50 anys de música popular i tradicional als escenaris. Acompanyada del guitarrista Borja Penalba, la cantant mallorquina actuarà amb un repertori exclusiu que viatjarà per tota la història de la música catalana, amb cançons com El cant dels ocells, La balanguera i La dama d’Aragó. També es podrà veure l’actuació de Lo Barber, un conegut barber de l’Alguer que canta i talla els cabells al seu local –al festival ho farà en una barberia de Cassà durant la tarda del dissabte–. El 75% de les propostes són gratuïtes i la resta tenen entrades que van dels 4 als 20 euros i que es poden adquirir al web del festival.

del 15 al 17 de novembre

Dates:

Web: cantut.cat

puigcerdà (cerdanya)

Ambient ramader assegurat

Redacció

Arriben caps de setmana molt intensos per als aficionats a la ramaderia. Puigcerdà celebra el 9 i 10 de novembre la mil·lenària Fira de Puigcerdà, amb el tradicional concurs de cavalls, a més de la mostra multisectorial i tot tipus de concursos i activitats. L’oferta equina, però, no acaba aquí, sinó que continua el cap de setmana següent, amb el Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, que es tornarà a fer a Puigcerdà. Malgrat que no se celebra mai dos anys seguits al mateix lloc, en aquesta ocasió l’entitat organitzadora l’ha atorgat de nou a la capital cerdana perquè per problemes pressupostaris a l’Alta Ribagorça, on s’havia de celebrar aquest any, no s’ha pogut fer allà. Es tracta d’un concurs de renom, en què participen els guanyadors dels concursos comarcals d’arreu dels Pirineus. Per això sol comptar amb la presència dels millors exemplars de cavalls de la raça pirinenca catalana.

9 i 10 de novembre (fira) i 16 i 17 de novembre (concurs)

Dates:

Web: puigcerda.cat

reus (baix camp)

L’oli nou de la temporada

Redacció

Una vintena de cooperatives i productors de la DOP Siurana presentaran, com cada any a mitjan de novembre, l’oli nou de la temporada a la Fira de l’Oli Nou Siurana, a Reus. A més de poder comprar i tastar l’oli nou, els visitants hi trobaran moltes activitats per a tota la família, com actuacions musicals, tallers, degustació guiada de l’oli, esmorzar popular...

del 15 al 17 de novembre

Dates:

Web: reus.cat

banyoles (pla de l’estany)

Ambient assegurat a la Draga

Redacció

La Fira de Sant Martirià de Banyoles es caracteritza per oferir activitats per a grans i petits relacionades amb el cavall, el bestiar i les races autòctones dels Països Catalans. Concursos morfològics, exhibició de carrusels, una gran varietat d’animals autòctons, conferències, concursos monogràfics d’aus i demostracions són algunes de les activitats que s’hi poden veure. El Firestany, la fira d’artesans, la fira del dibuix i la pintura i el raça-tast completen el mosaic estimulant i enriquidor que cada tercer cap de setmana de novembre omple la Draga amb trenta mil visitants.

del 15 al 17 de novembre

Dates:

Web: firasantmartiria.com

sant gregori (gironès)

Pa molt ben acompanyat

Redacció

La 13a Fira del Pa i la Xocolata és una mostra oberta especialment destinada al públic familiar, amb un gran espai lúdic per a infants i tallers, espectacles, jocs, degustacions...

17 de novembre

Data:

Web: santgregori.cat

òden (solsonès)

Un dia d’activitats i de mercat al Salí

Redacció

Arriba la quarta edició del Mercat del Trumfo i la Sal al Salí de Cambrils, a Òden. Al llarg del dia, trobareu parades de productors locals de trumfos i altres artesans. A més, podreu fer una visita guiada al Salí i gaudir de demostracions de cuita de trumfos al caliu i de truita de trumfos en un fogó natural i ecològic. I per als més petits, una àmplia gamma de tallers i, com a novetat, un espectacle interactiu infantil. També, exposició d’eines tradicionals i maquinària moderna del món trumfaire. Bus gratuït entre Cambrils i el Salí.

17 de novembre

Data:

Web: oden.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor