Experiències

Experiències

Titelles i calçots comparteixen escena a Valls

Del 19 al 24 de novembre, 15è Festival Guant i, el dia 23, Jornada Gastronòmica del Calçot

Els titelles i els calçots no tenen res a veure, però a Valls es poden compartir durant un cap de setmana. La vila, juntament amb altres municipis, participa novament al Guant, el Festival de Teatre de Titelles, que celebrarà la quinzena edició del 19 al 24 de novembre. El cap de setmana tindrà lloc el gruix destacat del programa, que compartirà protagonisme amb la Jornada Gastronòmica del Calçot del dia 23 de novembre, encarregada d’obrir oficialment la temporada de calçotades a Valls. La clàssica jornada d’inici de la temporada reuneix els principals restauradors de Valls i de l’Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors en una festa que té com a gran protagonista la cuina del calçot. Quant al Guant, ofereix una variada proposta artística d’onze companyies. Per celebrar les quinze edicions, un dels plats forts serà Os Bonecos de Santo Aleixo, del Centre Dramàtic d’Évora (Portugal), que es representarà a Valls, Alcover i el Morell. Arribats de la regió de l’Alentejo, aquests titelles són considerats un dels més antics d’Europa, amb referències històriques que daten de finals del segle XVIII. El festival també portarà el reconegut clown Guillem Albà i la Companyia Farrés Brothers, encarregats de l’espectacle inaugural amb un singular Flautista d’Hamelin adaptat per a sordmuts (festivalguant.cat).

lleida (segrià)

Triple manifestació firal

L’ambient està assegurat a la Fira de Lleida. La ciutat acollirà en un mateix cap de setmana tres fires: la 26a edició de Lleidantic, el saló d’antiquaris i brocanters de Lleida –cada any sol comptar amb més de 24.000 peces–; el 13è Lleida Retro, una exposició de vehicles antics i clàssics, i la 9a Trobada del Disc. Cada any el triple esdeveniment sol reunir uns 7.000 visitants.

del 22 al 24 de novembre

Dates:

Web: firadelleida.com

berga (berguedà)

Xocolata ben acompanyada

La Fira de la Xocolata i de la Ratafia ofereix una vintena de parades amb productors artesans d’aquests productes, però també un ampli ventall d’activitats per passar un dia d’allò més dolç i divertit en família. Destaquen propostes com la varietat de tallers que s’ofereixen, el X Concurs de la Ratafia i el sopar ratafiarire solidari.

23 de novembre

Data:

web: firaxocolata.ajberga.cat

vilanova i la geltrú (GARRAF)

Festival del Xató

El Festival del Xató i la Festa dels Mercats al mercat de Mar és una gran oportunitat per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic xató de Vilanova i per gaudir d’una festa amb una variada degustació de tapes elaborades amb productes que habitualment ofereixen els paradistes del mercat.

24 de novembre

Data:

web: vilanovaturisme.cat

caldes de malavella (selva)

Gastronomia i literatura

Arriba una nova edició d’El Gust de la Paraula, un festival que marida gastronomia i literatura en un original projecte que omple la vila d’actes. Enguany, es podrà gaudir amb propostes com els tallers de xocolata, amb Lia Bertran, els contes de Pep Puigdemont, la presentació del llibre del popular cuiner Marc Ribas, el sopar literari, la visita guiada nocturna a l’església o l’esperat concurs de cuina La Carbassa. Diumenge estarà dedicat al món llegendari local.

del 21 al 24 de novembre.

Dates:

web: elgustdelaparaula.caldesdemalavella.cat

olot (garrotxa)

Tastar productes de qualitat

La vuitena Fira Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, reunirà 59 estands amb més de noranta productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners al recinte firal olotí. Tots ells oferiran diverses propostes amb un protagonista destacat: els productes de qualitat. Un any més, la confiança, la qualitat i la proximitat guiaran l’esdeveniment enogastronòmic. D’enguany, destaca la representació femenina, més àmplia que mai. Més de la meitat de professionals que oferiran tallers i demostracions a l’aula de cuina seran dones, algunes reconegudes amb estrella Michelin, com Isabel Juncà i Fina Puigdevall. Els més menuts també podran gaudir d’activitats amb diversos tallers a l’aula de nens, com menjar-se la faràndula olotina de xocolata o assaborir el paisatge de cuina volcànica. Una altra activitat destacada serà el 3r Concurs de Coques de Forner de Catalunya. Forners d’arreu presentaran les seves coques, i el jurat haurà de determinar quina és la millor coca dolça i salada. El preu de l’entrada a la fira serà de 5 euros, amb 5 tiquets de tast.

23 i 24 de novembre

Dates:

web: firaorigens.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor