Experiències

Experiències

Aventura nadalenca als museus gironins

Vint-i-sis museus de les comarques de Girona s’uneixen per impulsar el 5è Nadal al Museu

Descobrir d’una manera diferent els racons de la ciutat ibèrica d’Ullastret, convertir-se en detectius, fer plats nadalencs, els fanals per anar a esperar els Reis o bé dissenyar la samarreta que es lluirà durant les festes són algunes de les propostes que oferix la cinquena edició de Nadal al Museu, que tindrà lloc del 6 de desembre al 7 de gener. Així, i després de l’èxit de les edicions passades, els vint-i-sis museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uniran de nou sota el lema Aquest Nadal, els museus de les comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per a tu!, per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia i l’art oferiran la possibilitat de passar-s’ho bé i mostrar la seva oferta. A més, aquesta edició arriba amb novetats: un nou personatge que serà la imatge de les activitats familiars de la Xarxa i la creació d’un llibre d’activitats de lectura fàcil amb què s’obsequiarà tots els infants que visitin els museus durant les festes. Com en les edicions anteriors, també s’ha treballat en la creació d’una activitat conjunta que tindrà lloc a tots els museus: un joc de pistes encadenades per aprendre el patrimoni cultural de cada museu.

del 6 de desembre al 7 de gener

dates:

Web: nadalalmuseu.com

vic (osona)

Retorn a l’època medieval

Redacció

Els carrers del centre històric de Vic tornaran a l’època medieval en una nova edició del Mercat Medieval, que ofereix expositors repartits per tot el nucli antic amb una oferta àmplia i variada de productes, a més de moltes activitats lúdiques i oferta gastronòmica. De la programació cultural destaca la representació de L’Assalt de l’Altarriba, que tornarà a endinsar els visitants en una història basada en uns fets històrics que van passar a la vila en el segle XV, amb la participació d’uns quaranta actors. I, quant a novetats, enguany hi haurà recreacions d’oficis medievals, on mestres artesans mostraran les diferents tècniques de treball artesanals al llarg del recorregut del Mercat Medieval. També hi haurà un nou espai dedicat exclusivament a la venda de productes nadalencs, ubicat a la plaça dels Màrtirs, amb una vintena d’expositors.

del 5 al 8 de desembre

Dates:

Web: vicfires.cat

solsona (solsonès)

A la recerca de l’esperat tió

Redacció

L’ambient nadalenc s’avançarà a Solsona de bracet de l’artesania cent per cent local i d’entitats socials amb la Fira del Tió, que en la cinquena edició potenciarà les activitats per al públic familiar. Així hi haurà jocs del món, gegants, un taller de patinets rollerski, tallers nadalencs i un arbre dels desitjos, a més d’una sessió de contacontes tant per a infants com per als pares. Una altra novetat arribarà al migdia, amb el vermut i l’actuació musical amb Nusduo i, una estona abans, una sorpresa de tipus artístic.

7 de desembre

Data:

Web: ajsolsona.cat

balaguer (noguera)

Preparar-se bé per rebre el Nadal

Redacció

Arriba una de les fires amb més història i tradició de la ciutat: la Fira Mercat de Santa Llúcia, un mercat eminentment nadalenc que aplegarà un centenar de parades pels principals carrers del centre històric.

7 de desembre

Dates:

Web: balaguer.cat

amposta (montsià)

A punt per a la 59a Fira de Mostres

Redacció

La 59a edició oferirà un total de 107 expositors al recinte, a més de 45 parades, 27 atraccions i 37 boxes amb animals a l’exterior –gairebé una vintena d’expositors nous respecte al 2018–. El certamen, que cada any acull uns 50.000 visitants, consolidarà l’espai dedicat als esdeveniments i mantindrà els sectors més tradicionals.

del 5 al 8 de desembre d’11 a 14 h i de 16 a 21 h

Dates:

recinte firal 1 d’Octubre

Lloc:

Web: firaamposta.cat

corbera de llobregat (baix llobregat)

Pessebre vivent molt matiner

Redacció

Uns 700 metres de recorregut en un escenari natural de 14.000 metres quadrats, més de dos-cents actors i quinze escenes. Aquestes són les xifres que presentarà un dels pessebres vivents més matiners i destacats de Catalunya, el de Corbera de Llobregat, que arribarà a la 58a edició. La temporada passada, el muntatge va assolir la xifra rècord de 30.063 visitants, que espera poder mantenir o fins i tot superar en aquesta nova edició, que oferirà un total de quaranta-nou representacions a la Penya del Corb, un entorn privilegiat.

del 30 de novembre al 12 de gener (consulteu dies, preus i horaris)

Dates:

Web: pessebrecorbera.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor