Experiències

Experiències

Tastar el borrego de Cardedeu

El dolç de la vila és un dels protagonistes de la Fira del Torró, que aquest any complirà el 25è aniversari amb moltes parades i activitats

Atenció llaminers: arriba un certamen especialment dedicat a vosaltres, la 25a Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu, una ocasió per comprar torrons artesanals, entre els quals destaca el de borrego, marca d’identitat de la vila. A més, per sorprendre el visitant cada any es presenta d’una manera diferent, amb xocolata, crema, banyat de ratafia... Caldrà, doncs, acostar-se a la fira per saber de quina manera es podrà tastar enguany. El certamen comença el dia de la Puríssima, amb l’encesa i la benedicció del Foc de la Fira a l’ermita de Sant Hilari, una flama que es baixa fins a l’església parroquial de Santa Maria, on es fa una ofrena del foc en el decurs de la missa. La programació continuarà el divendres 13 de desembre, amb la inauguració de la mostra, que comptarà amb Alexandre Codinach, membre fundador de la fira i de l’Associació Veïns del Centre de la Vila de Cardedeu –els organitzadors–, com a convidat d’honor. Per celebrar els vint-i-cinc anys també es vendrà un cava commemoratiu i s’introduirà un concurs a Instagram. El gruix del programa tindrà lloc el cap de setmana, amb un gran mercat amb 187 parades i un munt d’activitats, moltes de gastronòmiques, com la repartida de caldo –uns 1.700 plats– i de xocolata –uns 1.600 gots–, aquest any amb tot el material reciclable i sostenible. La clau de l’èxit és, segons l’organització: “L’estima especial que donem a la fira: fa vint-i-cinc anys que la muntem les mateixes persones per això la mimem tant, i això es nota.” S’hi esperen uns 28.000 visitants.

8, 13, 14 i 15 de desembre

Dates:

Web: firadenadal.cat

el prat de llobregat (baix llobregat)

Descobrir i tastar l’orgull del Prat

La Fira Avícola del Prat de Llobregat mostrarà i permetrà tastar dos productes reconeguts i de qualitat de la vila: el pollastre pota blava i la carxofa Prat. Tot això al voltant de l’emblemàtica granja la Ricarda, un espai de prop de 19.000 m² per a expositors de tota mena, des dels tradicionals productes agrícoles fins a restauradors, comerciants i emprenedors. A més, també es podrà gaudir d’activitats infantils i familiars, descobrir a què es dediquen les entitats i associacions del Prat i el valor que aporta l’economia social i cooperativa al territori.

del 13 al 15 de desembre

Dates:

Web: elprat.cat

arreu de catalunya

Continuen les fires nadalenques

Collbató, Manresa, Cubelles, Valls, Banyoles, Sant Feliu de Pallerols... El cap de setmana del 14 i 15 de desembre continuaran les fires nadalenques i artesanes repartides per tot el territori català, unes fires ideals per comprar regals per a aquestes festes.

sitges (garraf)

Mercat nòrdic vora el mar

Cinquena edició del Winter Market Sitges, una fira inspirada en l’estil nòrdic, que inclourà una gran diversitat de productes als més de setanta expositors que enguany la formaran. A més oferirà un variat programa d’activitats paral·leles per a tots els públics, com tallers per als més petits, desfilades i música, la visita de personatges infantils, mags, presentacions de llibres... L’organització espera la visita d’unes 15.000 persones.

del 13 al 15 de desembre

Dates:

Hora: visitsitges.com

centelles (osona)

Conèixer i gaudir de la tòfona

Centelles celebrarà la 12a Fira de la Tòfona, un certamen dinàmic i participatiu amb diversos expositors i tastos, tallers i maridatges conduïts per reconeguts cuiners i productors de tòfona que emfatitzen la qualitat dels productes. A més, diversos establiments locals oferiran un exquisit menú amb tòfona i amb la millor selecció de productes de la zona. Es tracta de la iniciativa coneguda com a Menja tòfona a Centelles, que cada any va guanyant més adeptes.

14 i 15 de desembre

Dates:

Hora: centelles.cat

arboç (baix penedès)

Fira de Santa Llúcia rockera

La 808 Fira de Santa Llúcia de l’Arboç comptarà amb una nit gratuïta de rock amb una important presència de grups locals. Aquesta és la novetat de l’edició del 2019, dedicada especialment a la celebració del 25è aniversari de l’obertura del Museu de Puntes al Coixí i de la primera Trobada de Puntaires que es va celebrar a la vila. Enguany també es farà la campanya Compra a la Fira: per cada compra que es faci es donarà un tiquet i el diumenge es farà un sorteig de diversos lots de productes. Com cada any, la Fira de Santa Llúcia tindrà un vessant nadalenc i familiar molt marcat, amb actes culturals, esportius i musicals i activitats nadalenques per fer gaudir els més petits. La Fira de Santa Llúcia i Fira de la Punta al Coixí de Catalunya és una de les més concorregudes del Penedès i una de les més importants de Catalunya.

14 i 15 de desembre

Dates:

Hora: arbocenc.org

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor