Experiències

Experiències

La Passió d’Esparreguera torna als carrers

La vila celebrarà la segona edició del Festival FiraPassió, que donarà pas a la festa d’hivern

Arriben dies molt intensos a Esparreguera. Després de la bona acollida de l’any passat, la vila celebrarà el 8 i 9 de febrer la segona edició de FiraPassió, així com les activitats culturals lligades a la festivitat de Santa Eulàlia, que es concentraran entre el 12 i el 16 del mateix mes. Destaca “l’impuls comunicatiu que aquest any ha fet el consistori per a la promoció d’aquests dos esdeveniments, amb l’edició i la distribució d’un total de 20.000 programes i la inserció publicitària en diversos mitjans”, segons exposa el regidor de Cultura, Juan Jurado. L’objectiu és ampliar el públic de dues de les grans celebracions culturals d’Esparreguera, que aquest any consolidaran els seus programes. “La festa major d’hivern es va renovar l’any passat a proposta de La Fede per recuperar el model de festivitat dedicat a la patrona de la vila, tal com es feia a principis del segle passat”, recorda Jurada. A banda de la fira comercial, FiraPassió aglutinarà artesans i comerços locals i d’altres municipis, dues cercaviles (l’entrada de Jerusalem i la festa de la llum), la desfilada dels Armats de Mataró, petites escenes teatrals de carrer inspirades en els personatges més característics i còmics de la Passió i concerts. La “taberna romana” serà atesa pel Casal Popular Les Canyes, i s’hi faran diverses activitats com tallers i la cursa de relleus Crucificades World Race. El festival, però, té una projecció que va més enllà de l’àmbit local, perquè hi participaran representants de l’associació europea EuroPassion, de la Federació de Passions de Catalunya i, enguany, també de Passions d’Itàlia, que mostraran escenes dels seus espectacles.

Web: esparreguera.cat

barcelona (barcelonès)

La cultura popular omplirà els carrers

Cada mes de febrer, per Santa Eulàlia, la cultura popular d’arrel tradicional omple els carrers de la ciutat de Barcelona per celebrar la festa major d’hivern. Com cada any, serà, doncs, una gran celebració protagonitzada pels col·lectius més joves de les colles i per tota mena d’associacions que ballen i fan ballar gegants, dracs, diables, esbarts, l’àliga de la ciutat o la gegantona Laia, entre d’altres.

7, 8, 9 i 12 de febrer

Dates:

Web: lameva.barcelona.cat/santaeulalia

bagà (berguedà)

Arròs de Bagà per a tothom

A Bagà està punt d’arribar una de les festes més antigues del municipi, la Festa de l’Arròs, que es remunta al segle XIII, quan els cònsols, els antics regidors, recaptaven donatius per tal d’oferir un àpat a la gent més necessitada. Actualment, se celebra el segon diumenge de febrer i, entre d’altres, cou una gran paella a la plaça porxada Galceran de Pinós per a més de 2.000 persones. També es farà una fira de productes naturals.

9 de febrer

Data:

Web: viladebaga.org

comarques gironines

El Gironès es mou pel càncer

La Fundació Oncolliga Girona se sumarà un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), amb l’organització de la Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que tindrà lloc el 9 de febrer i que aquest any arribarà a la sisena edició amb el repte de repetir l’èxit de convocatòria de l’any passat, quan s’hi van sumar més de 4.000 persones entre les vuit poblacions on se celebra de manera simultània. Les seus de la cursa tornaran a ser Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva interior) i Tossa de Mar (Selva marítima). El Run4Cancer consta de dues modalitats: un circuit de 10 km pensat per a corredors habituals, i un altre de 5 km per a tots els públics i ideal per fer en família. Els recorreguts seran circulars i transcorreran pels nuclis dels municipis i el seu entorn. L’any passat es van aconseguir 32.086 euros, destinats a finançar alguns dels serveis que ofereix l’Oncolliga.

9 de febrer

Data:

10 h

Horari:

Web: oncolligagirona.cat

cervera (segarra)

Festa major del Santíssim Misteri

La festa major del Santíssim Misteri se celebra en commemoració d’un fet tingut per miraculós durant el segle XVI. Actualment, dins del conjunt d’actes, té relleu la solemne processó i la interpretació al temple de Santa Maria de les Completes, una composició musical simfonicocoral amb text del segle XIX.

del 5 al 9 de febrer

Dates:

Web: cerverapaeria.cat

Terres de l’ebre

La galera de les Terres de l’Ebre

Quatre municipis mariners de la zona, Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s’uniran per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants tenint com a protagonista la galera, un dels productes locals i típics del mar a les Terres de l’Ebre, amb un sabor i propietats excepcionals. Hi solen participar una cinquantena d’establiments.

Dates: del 7 de febrer a l’1 de març

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor