Experiències

Experiències

Manresa celebrarà la Festa de la Llum més femenina

Per primera vegada, el certamen, que començarà el 14 de febrer amb el pregó de Carlota Riera i acabarà el 8 de març amb la Transèquia, serà administrat per dones

Carlota Riera Claret, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, serà l’encarregada d’obrir, el 14 de febrer, la Festa de la Llum de Manresa amb la lectura del pregó. Donarà pas a una àmplia programació que commemora el miracle de la Misteriosa Llum i que acabarà el 8 de març, amb la tradicional Transèquia. El punt àlgid seran els dies 29 de febrer i 1 de març, amb la 23a edició de la Fira de l’Aixada.

Per primera vegada en la història del certamen, aquest 2020 s’ha encarregat l’administració a una associació formada exclusivament per dones: Dones Emprenedores Innovadores de Manresa (DEIM), que han ideat La Llum, nom de Dona, un acte en clau de dona en què diverses convidades, dones molt representatives dels seus àmbits, com la dibuixant Pilarín Bayés, la cuinera Ada Parellada i l’artista Lourdes Fisa, entre d’altres, explicaran les seves experiències en el seu àmbit professional. Una altra novetat d’enguany és que La Concòrdia canvia de format i que Jardins de Llum, l’itinerari d’art, llum i aigua ampliarà horaris. Així mateix, el Misteri de la Llum arriba a la desena edició i dos actes hi posaran l’accent solidari: el concert d’Ayawascat, DJ Alex León i Quinto Carajillo i la representació de Giselle al Teatre Kursaal.

del 14 de febrer al 8 de març

Dates:

Web: festadelallum.cat

Girona (gironès)

La gran cita circense

La novena edició del Festival Internacional de Circ Elefant d’Or comptarà amb la presència de 84 artistes provinents de 12 països, fet que el consolida com el major esdeveniment circense de l’Estat i revalida la seva posició entre els cinc majors festivals de circ del món. Aquest any el certamen commemorarà el 50è aniversari de l’arribada de la primera companyia de circ rus a Catalunya, i per aquest motiu 10 de les 24 atraccions que es podran veure provindran de Rússia. “Amb la programació de números de circ inèdits al món i la posada en marxa ara fa un any del Circus World Market, el festival s’ha convertit en l’aparador del circ europeu i en un lloc de trobada de programadors d’espectacles circenses de tot el món”, destaca Genís Matabosch, director del festival. Una de les novetats d’aquest 2020 és la desaparició dels quatre grans suports interiors de l’envelat que, substituïts per arcs gegants exteriors, permetran una visibilitat de 360 graus. A més, de nou el festival augmentarà el nombre de localitats i arribarà a les 38.400: 2.400 butaques en cadascuna de les setze representacions programades.

del 13 al 18 de febrer

Dates:

Web: festivaldelcirc.com

cambrils (baix camp)

Gaudir i conèixer la galera

La galera tornarà a prendre el pols gastronòmic a Cambrils en les 16es Jornades Gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera. Durant aquests dies, la galera serà la protagonista a les taules dels restaurants, però també en diverses actes, com ara concursos, tallers, activitats familiars, visites guiades per descobrir l’art de pescar galeres o la galerada popular del 23 de febrer.

del 14 de febrer a l’1 de març

Dates:

Web: cambrils.cat

barcelona (barcelonès)

El Poblenou, un gran espectacle

Coincidint amb la Festa Major de Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, arribarà també la 9a edició del Festival Llum BCN, en què les noves tecnologies i la llum transformaran 57 espais de la ciutat. A banda, a l’espai Àgora es podran compartir xerrades i conferències.

del 14 al 16 de febrer

Dates:

Web: barcelona.cat/santaeulalia

berga (berguedà)

El formatge, una bona excusa

La Fira de Formatge tornarà a Berga amb una vintena de productors de procedències i tipologies diferents i moltes activitats. I és que enguany la mostra s’enfocarà a un públic familiar, i les activitats per als més petits seran l’atracció principal. Podran disfrutar amb una programació feta a mida, amb un espai de joc lliure, tallers creatius, una exposició de lleteres i eines formatgeres, globoflèxia...

15 i 16 de febrer

Dates:

Web: ajberga.cat

torà (segarra)

Carnavals més primerencs

La Festa del Brut i la Bruta, la Llordera és el títol amb què es coneix la celebració a Torà de la setmana prèvia al Carnaval. Aquest any arribarà a la 31a edició, amb les rues com a protagonistes. La programació es completarà amb concerts, espectacles d’animació, la nit de disfresses, una botifarrada i la dansa del Bonic i la Bonica.

14 i 15 de febrer

Data:

Web: brutibruta.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor