Experiències

Experiències

El carnaval de Solsona celebra les noces d’or

La festa més disbauxada i multitudinària de l’any a la vila enceta l’edició més especial i innovadora

Tret de sortida als carnavals. Moltes poblacions estan immerses o esperen impacients l’arribada de la festa més esbojarrada de l’any, amb grans rues de carrosses i comparses que omplen d’ambient i diversió els carrers catalans. Solsona, per exemple, celebrarà un dels carnavals més especials, ja que la festa més disbauxada i multitudinària de l’any està d’aniversari: compleix les noces d’or, i per això es preveu que aquesta edició sigui inoblidable. Enguany es viurà gairebé durant dues setmanes (del 14 al 27 de febrer) i presenta nombroses novetats per commemorar la cinquantena edició des de la seva recuperació per part de la Joventut Solsonina, que el 1970 va tenir ganes de gresca i de recuperar la necessitat de capgirar l’ambient resclosit del tardofranquisme. Una de les novetats és l’estrena de la cervesa del carnaval, La Boja, i les nombroses exposicions que es faran. També s’engalanarà la vila amb domassos del 50è aniversari del carnaval, hi haurà molta música –com el concert de músiques del carnaval– i un àlbum de cromos dels últims vint-i-cinc anys de la festa.

Altres carnavals espectaculars i multitudinaris són els de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Torelló, Tarragona, Reus, Berga, Lleida, Platja d’Aro, Barcelona...

jesús (baix ebre)

Dies per gaudir de l’oli i les garrofes

La 25a edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i la quarta edició de la Fira de la Garrofa ofereixen un cap de setmana ple d’activitats al voltant d’aquests productes tan preuats, amb expositors, mostres gastronòmiques, concursos, mostra d’oficis... i molts actes amb l’objectiu d’impulsar el patrimoni etnològic i recuperar i mantenir les tradicions lligades al món de la pagesia, a més de donar a conèixer la garrofa. També hi haurà la 25a Trobada de Gralles, Dolçaines i Tabals dels Països Catalans.

del 21 al 23 de febrer

Dates:

Web: jesus.cat

crespià (pla de l’estany)

Mel molt preuada

La XLI Fira de la Mel oferirà degustació i venda de mel i nous de Crespià i altres productes d’artesania, però també moltes activitats, com actuacions castelleres, xerrades, sardanes, tastos i una caminada popular. El diumenge hi haurà inflables i jocs.

22 i 23 de febrer

Dates:

web: crespia.cat

badalona (barcelonès)

Un mes carregat de màgia

El Festival Internacional de Màgia de Badalona celebra el vintè aniversari amb una programació que ofereix espectacles però també molts tallers i activitats per tota la ciutat. Es poden veure mags reconeguts amb múltiples premis nacionals i internacionals, com el Mag Marín, el mag Woody Aragón, els portuguesos Tá na manga i el finlandès Marko Karvo. L’edició d’enguany vol ressaltar l’esforç d’aquests vint anys per mantenir viu el llegat màgic de Joan Forns i Jordana, més conegut com Li-Chang. La Gala Internacional de Màgia es farà del 21 al 23 de febrer.

de l’1 de febrer a l’1 de març

Dates:

Web: badalona.cat

sant celoni (vallès oriental)

40a ballada de Gitanes

Sant Celoni celebrarà la 40a ballada de la Colla del Ferro, i la 35a de la Colla del Filferro, des que es va recuperar l’any 1981 –enguany la Generalitat ha inclòs el Ball de Gitanes de la vila en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya–. Per aquest motiu, es pot veure una exposició de fotografies a la Rectoria Vella.

22 i 23 de febrer

Dates:

web: santceloni.cat

tarragona (tarragonès)

Quaranta anys de carnaval

El carnaval de Tarragona està d’aniversari. Celebra els 40 anys i els 35 anys de la Colla la Bóta. La celebració s’ha encetat amb el concert de Miki Nuñez el 14 de febrer a la TAP i fins al dia 25 hi ha proposades més d’una setantena d’actes. Quant a novetats, hi ha la consolidació de la gala de la “disfressa d’or”, el diumenge 16 de febrer a la tarda –enguany presentada per la megapubilla–, els canvis d’itineraris de les dues rutes, la de Lluïment i la de l’Artesania, incorporades els darrers anys, i la tarda del 21 de febrer, que estarà especialment dedicada als nens i nenes de la ciutat amb actes diversos. Les 20 entitats i les 29 comparses que participaran en el Carnaval 2020 estaran també presents en els nombrosos actes, que van des del bastiment de la Bóta, les coques de llardons –s’amplia a un segon punt– i la botifarra d’ou del dijous gras al mercat Central –també s’amplia al mercat de Torreforta–, el judici, la vetlla, l’enterrament i la crema final que retornarà a la Quaresma.

del 14 al 25 de febrer

Dates:

Web: tarragona.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor