Experiències

Experiències

Caldes de Montbui farà bullir l’olla

El Mercat de l’Olla i la Caldera del 14 i 15 de març serà l’acte central del programa “Fem bullir l’olla”

Caldes de Montbui és coneguda per ser una vila termal, però també per fer bullir l’olla més gran de Catalunya durant el Mercat de l’Olla i la Caldera –enguany el 14 i 15 de març–, l’acte central del programa “Fem bullir l’olla”, que vol posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els típics calderins, cuinats amb aigua termal. La 12a edició del Mercat d’Artesans, doncs, omplirà el centre històric amb un centenar de parades, demostracions d’artesania i activitats i tallers familiars, com la gimcana saludable, l’“estampa d’olla”, la fireta de fang, la “careta llaminera” i les mandales amb llegums de Caldes. I tot plegat, acompanyat de dos espais de manualitats emblemàtics: els telers i l’agulla. Al mercat s’hi afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant, de 1.600 litres de capacitat, on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya. També tindrà lloc la tercera edició de l’Anada d’Olla, amb l’assalt al mercat, un ràpel guiat des de la finestra més alta de l’ajuntament. Així mateix, coincidint amb el mercat, arrencarà la campanya gastronòmica “Se’ns en va l’olla”, en què restauradors calderins ofereriran un plat estrella singular dins la seva carta (del 14 al 22 de març). I finalment, en aquest context, el museu Thermalia inaugurarà una exposició de referència dedicada al termalisme. Aquesta instal·lació és un recorregut interactiu, suggeridor i modern per explicar històries centenàries sobre els lligams de la vila amb el fet termal, sobre les propietats de l’aigua medicinal calderina i sobre la seva singularitat. També és l’avantsala que porta el visitant del museu a descobrir l’obra de Manolo Hugué i de Pablo Picasso, allotjada a la tercera planta.

14 i 15 de març

Dates:

Web: caldesdemontbui.cat

tot catalunya

Temporada de Passions

La Federació Catalana de Passions va presentar recentment la temporada d’aquest 2020 al Palau de la Generalitat. Per a aquest any, es preveuen una quarantena de representacions de La Passió entre principis de març i principis de maig en deu localitats. Algunes com Cervera, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Mataró tenen molta tradició, però també n’hi ha a la Cava, Deltebre i Ulldecona (Montsià), Vilalba dels Arcs (Terra Alta), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Vilassar de Mar (Maresme) i Vila-sacra (Alt Empordà). A més, s’espera que properament s’incorpori a la federació la representació que es fa a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). Totes tenen alguna singularitat que les fa úniques i cada any incorporen alguna novetat per actualitzar-se.

móra la nova (ribera d’ebre)

Disfrutar de la clotxa riberenca

Arriben els dies ideals per disfrutar de la clotxa, el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre. La 17a Festa de la Clotxa s’encetarà amb la cercavila i el pregó de Julio Monfort, membre de la Comissió de Fira de Móra la Nova. A les onze, serà el moment de tastar les clotxes –se’n solen repartir més d’un miler– i, després, hi haurà concert amb Montse Castellà. A més, amb motiu de la festa, es podrà fer una visita al museu del ferrocarril i la cotxera a un preu especial. L’esperada celebració també donarà inici a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, fins al 12 d’abril, en forma de jornades gastronòmiques, incorporaran en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de l’original.

15 de març (festa) i del 15 de març al 12 d’abril (jornades)

Data:

Web: moralanova.cat

hospitalet de llobregat (barcelonès)

Dies de cervesa i barbacoes

Arriben dies intensos a l’Hospitalet. Sis estands gastronòmics, 646 cerveses, 110 aixetes, 35 activitats i 35.000 visitants. Aquestes són les xifres que s’esperen durant la novena edició del Barcelona Beer Festival –a la Farga–, el punt de trobada d’aficionats i professionals de la cervesa artesana més gran del sud d’Europa. A més, enguany el BBF vol donar més visibilitat que mai a les dones del sector, ja que cada vegada són més i també reivindiquen més el seu paper en l’univers de les cerveses artesanes. D’altra banda, l’Hospitalet també serà la seu de la segona edició del festival de la barbacoa What de Foc!, que es fa al parc de la Torrassa i que comptarà amb una vintena de xefs procedents de tot el món. Després de la bona acollida de l’any passat, aquest any es mantindrà l’esperit i la filosofia de la primera edició: reivindicar l’art de la barbacoa i mostrar les diferents tècniques i tradicions pròpies de cada país. Algunes de les propostes internacionals seran, per exemple, les receptes d’inspiració asiàtica, els rostits tradicionals grec i argentí, els sabors veneçolans i les propostes cubanes. A banda de tastar tot tipus de sabors, la programació també oferirà tallers, mercat i molta música.

del 13 al 15 de març (Beer Festival); 14 i 15 de març (What The Foc).

Dates:

Webs: barcelonabeerfestival.com / wtfoc.cat

tarragona (tarragonès)

Arriben els Tres Tombs

Els Tres Tombs arriben a Tarragona. Un gran nombre de genets, carros i cavalls recorreran els carrers de la ciutat i rebran la benedicció de Sant Antoni.

15 de març

Data:

Web: tarragona.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor