Experiències

La Garrotxa des de les altures

Enfilar-se a un globus és una manera original i única de descobrir amb una panoràmica de 360º el territori garrotxí, que gaudeix d’uns dels millors exponents de paisatge volcànic de la península Ibèrica

Cal aixecar-se d’hora, però val la pena. Observar els camps garrotxins, els volcans i tots els poblets de la zona, amb vistes d’ocell i dins d’una cistella, mentre se sent l’aire a la cara i es gaudeix d’una calma especial serà la recompensa. Pujar dalt d’un globus és una experiència única per descobrir un territori: “Si contemples una zona des de l’aire mentre tens el món sota els peus, aconsegueixes una visió global singular, molt diferent, amb una panoràmica de 360º, amb la qual veus espais molt especials. Una perspectiva increïble en aquest cas dels volcans de la nostra comarca, únics a Catalunya”, recomanen des de l’empresa Vol de Coloms, amb seu a Santa Pau i especialitzada a fer vols en globus per la Garrotxa. “Aprofitant el vent d’aquesta meravellosa zona, en dies clars es pot observar Montserrat, el mar Mediterrani, el Pedraforca, el Canigó, el Montseny... Sempre amb els Pirineus de fons i els volcans a sota de la cistella”, recomanen. A més, és apta per a totes edats –a partir de 5 anys–, amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes, ja que les cistelles tenen una accessibilitat del 100%. També s’han adaptat a les mesures per prevenir la covid-19: s’han reduït els grups i cal portar mascareta durant el vol. Un altre canvi que ha portat la pandèmia és el tipus de client d’aquest estiu, que és més del país i no tan de fora.

El vol en globus té una durada aproximada d’una hora i mitja. Comença a primera hora del matí, entre les 7 i les 8, segons l’època de l’any, ja que és el moment en què l’atmosfera està més freda i estable i el vent, més calmat. El punt de sortida és a les instal·lacions de Vol de Coloms, a tocar del volcà Croscat. Es pot prendre un cafè i menjar unes pastes abans de pujar al globus, mentre es fan fotografies o s’ajuda a preparar el globus i a inflar la majestuosa vela de colors. El vent marca el rumb del vol, per tant, cada viatge és diferent. Un cop superada la impressió de l’altura, és el moment de brindar amb cava rosat, que simbolitza el color de la terra volcànica, i degustar una coca de llardons, típica de la zona. Un cop s’ha aterrat, un vehicle tot terreny recull els passatgers per portar-los a gaudir d’un bon esmorzar de forquilla a les instal·lacions de Vol de Coloms, amb pa amb tomàquet i embotit, fesols de Santa Pau amb botifarra, postres de la Cooperativa la Fageda –també val la pena fer-hi una visita, podreu veure la granja i aprendre el procés de fabricació de iogurts i d’altres postres làctics–, vi, ratafia –a base de nous verdes o tendres i aiguardent, recepta típica de la comarca– i cafè. I per finalitzar l’aventura, s’entrega un certificat de vol signat pel pilot. El preu per persona entre setmana és de 170 euros i el cap de setmana, de 185

.

(Més informació a: voldecoloms.cat / turismegarrotxa.com / fageda.com

Pobles amb encant i història
Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Besalú, Castellfollit de la Roca, Hostalets... La Garrotxa està plena de pobles amb història per visitar.
Provar la cuina volcànica
No es pot marxar de la Garrotxa sense haver gaudit d’un bon àpat. I és que aquesta terra fèrtil i plena de vida, on arrelen el blat de moro, els fesols, el fajol, la patata, el nap, la ceba, la tòfona, l’escarlot i la castanya, està plena de bons restaurants, com els que formen part de Cuina Volcànica. Amb plats estrella com les patates d’Olot i els fesols de Santa Pau.
Patrimoni cultural
Olot també té un interessant patrimoni cultural. Arquitectònicament, es poden destacar diversos monuments d’estil modernista (la casa Gaietà Vila, la casa Solà-Morales, la casa Masramon...), així com els claustres del Carme, d’estil renaixentista, que formen part del recinte de l’Escola d’Art d’Olot.

olot, també coneguda com la ciutat dels volcans

Olot, “la ciutat dels volcans”, és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica, amb una quarantena de cons volcànics i més de vint colades de lava. En el terme municipal d’Olot hi ha quatre volcans: el Montsacopa, el Montolivet –aquests dos, visitables-, la Garrinada i el Bisaroques. Les contrades del voltant de la ciutat també guarden un ric patrimoni natural amb els aiguamolls de la Moixina i el volcà Croscat. També és remarcable el singular jardí botànic del Parc Nou (amb el Casal dels Volcans).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor