Experiències

Recórrer el Penedès amb vehicles singulars

‘Segway’, Mehari, patinet elèctric, bugui... Hi ha un munt de propostes diferents, innovadores i per a tots els gustos per recórrer els camins del Penedès, els seus cellers i la qualitat dels seus vins

Visitar cellers, tastar-ne els seus vins i passejar entre vinyes són algunes de les propostes enoturístiques que no poden faltar si es visita el Penedès. Diferents empreses de la Ruta del Vi, a més, busquen l’originalitat i proposen una activitat perfecta per recórrer el territori amb una mica més d’adrenalina: el tour amb vehicles singulars, com ara un segway, un 4x4, un Mehari clàssic, un bugui o un patinet elèctric. Propostes diferents, innovadores i per a tots els gustos per voltar pels camins del territori, a l’aire lliure i en llocs poc massificats, adaptats a la nova realitat. Penedès Turisme promociona aquestes experiències i les agrupa sota temes d’interès perquè el visitant trobi més ràpidament la informació segons la seva motivació: “Ja fa alguns anys que donem a conèixer l’oferta de descoberta del territori amb vehicles singulars, ja que són bastants els cellers i les empreses de serveis que ofereixen aquesta opció. En un principi van ser els segways, una forma divertida, sostenible i ecofriendly de passejar entre vinyes; després s’hi van afegir els patinets elèctrics i ara fins i tot hi ha una empresa especialitzada en fer tours en Mehari! Per descomptat, dona singularitat al territori, és una forma de diversificar i permet la possibilitat de fer activitats combinades, com fer una ruta en segway o bicicleta elèctrica i parar a visitar un celler o fer un pícnic, que resulta molt atractiu. Ara, per descomptat, les propostes a l’aire lliure agafen un paper encara més destacat, i el Penedès és un territori natural, rural i ideal per a aquest tipus d’escapades”, diuen.

Una manera divertida i ecològica de moure’s i conèixer tots els racons sense cansar-se, “com si suressis”, és, doncs, dalt d’un segway. Una de les opcions que s’ofereix és visitar el celler Jean Leon, un nom llegendari dins del món dels vins del Penedès, que va conquerir Hollywood com a restaurador. Amb segway es pot descobrir cada racó de la propietat, la qual s’estén al llarg de 150 hectàrees de vinyes i flora autòctona i, després, relaxar-se a la terrassa privada, situada en un entorn privilegiat, i gaudir d’un tast comentat pels sommeliers, en què es degusten els quatre vins històrics de la finca i es coneix la vida de Jean Leon. L’experiència acaba amb un passeig pel jardí de varietats per visitar la cava subterrània i la biblioteca privada de vins. Una altra aventura per descobrir alguna de les vistes més privilegiades de la comarca és dalt del mític Citroën descapotable Mehari. Aquesta proposta, Nadal & Mehari, consisteix en una ruta pel Penedès a la finca Can Nadal de la Boadella, que finalitza amb una degustació comentada dels vins i escumosos de la finca. Els aficionats al món del motor no es poden perdre les rutes en buguis, dissenyades per descobrir la regió vitivinícola del Penedès i adaptades al nivell de conducció de cada participant. Vistes panoràmiques, castells, masies típiques i possibles parades per tastar una copeta de cava, faran d’aquest dia una jornada inoblidable. Per acostar les influències del Mediterrani a les vinyes de Sumarroca, el celler proposa una activitat marítima en un veler que surt del port de Sitges. L’enosailing inclou el tast de tres vins o caves fet per una sommelier mentre es contempla la posta de sol a alta mar. Més propostes són descobrir el territori fent passejades amb un Land Rover, endinsar-se en la natura rodant en patinet elèctric, combinar art, vi i segway o participar en una verema (penedesturisme.cat).

Pedalar entre vinyes
Una bona opció per als amants de la bici és descobrir el Penedès amb la ruta Slow Bike Penedès 360, un recorregut circular per fer en bici recorrent les vinyes del Penedès mentre es pedala agradablement. La passejada és suau, pensada per tenir temps per gaudir del paisatge, per parar a fer un tast de vi en un celler i per disfrutar de la gastronomia en algun petit poble amb encant.
Vilafranca, ciutat amb caràcter
La ruta urbana de vins i tapes, la ruta modernista, la ruta medieval amb realitat augmentada, la visita al cementiri patrimonial, a un celler o un passeig pel centre de la vila són propostes que no poden faltar si es visita Vilafranca del Penedès, la capital del vi.
Visitar un celler
Quan es va al Penedès, no pot faltar una visita a un celler. Amb més de setanta de visitables, des dels microcellers fins a les grans marques internacionals, passant pels cellers mitjans i els viticultors, la comarca reuneix una de les ofertes d’enoturisme més àmplies de Catalunya (al web de Penedès Turisme es poden reservar fins a 100 experiències).
Pujar un cim
Un dels paisatges més desconeguts del Penedès són els camins i racons de la serralada Prelitoral al seu vessant penedesenc. Aquí coincideixen els set cims, alguns dels quals voregen els 1.000 metres, molt populars gràcies a la cursa de resistència de muntanya del mateix nom, amb pics com el puig de l’Àliga, del Montmell i el puig de les Agulles.

Carretera del vi, primera wine road de tot l’estat

La Carretera del Vi és una proposta enoturística amb un alt valor històric i cultural que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. És la primera Wine Road de tot l’estat, una iniciativa privada i conjunta dels tretze cellers del traçat, amb el suport dels set municipis, que s’uneixen per impulsar aquest innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per fer arribar els vins del Penedès a tot el món. Com les més famosos i conegudes Wine Roads del panorama mundial, La Carretera del Vi presenta una oferta conjunta a nivell enoturístic i altres punts d’interès turístic, entre els que es troben des de vestigis dels ibers fins a components del modernisme, passant per castells i arquitectura popular i tradicional del territori, tot això completat amb una àmplia proposta cultural i una variada gastronomia. Per gaudir de totes les possibilitats que ofereix la proposta, es pot adquirir un passaport físic en qualsevol dels cellers integrants (lacarreteradelvi.com).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor