Experiències

Patrimoni envoltat de diversió

Roses Tour Familiar és una nova proposta turística per conèixer els principals punts d’interès de la vila a través del joc i amb tota la família

Conscients que el 60% dels turistes que visiten Catalunya ho fan en família, la vila de Roses ha engegat durant els darrers anys un important paquet d’accions i projectes adreçats a dotar el municipi amb els requisits necessaris per a les necessitats del turisme familiar. Un d’aquests, presentat recentment, és el Roses Tour Familiar, una nova activitat que combina el coneixement del patrimoni i dels principals punts d’interès de la vila amb l’entreteniment, pensat per al públic infantil i les seves famílies. És una excusa divertida per portar els infants, a través del joc i sense que s’avorreixin, a llocs representatius de Roses com ara la Ciutadella, el castell de la Trinitat, l’església de Santa Maria, el port pesquer, el far, el mercat municipal, el canó del passeig Marítim i la plaça de la Pau. “L’activitat pretén relacionar quatre aspectes importants pel destí com són la promoció del seu patrimoni, l’ampliació de l’oferta familiar, la incentivació de l’activitat física i l’adaptació a les circumstàncies actuals, que aconsellen fer activitats individuals o en petits grups”, recomana Montse Mindan, alcaldessa i responsable de Turisme de l’Ajuntament local: “De moment la proposta ha agradat. La vam engegar el mes de març i hem rebut molt bona resposta dels habitants locals –ja que patíem restriccions–, que també aprofiten per conèixer d’una altra manera la seva ciutat. Per Setmana Santa esperem molta participació.”

L’activitat, que es pot fer durant tot l’any, és gratuïta i està disponible en diferents idiomes, s’ha plantejat com un joc pensat per a infants de fins a 12 anys que, acompanyats d’un adult responsable, han de descobrir mitjançant senzilles endevinalles 10 punts d’interès de la vila senyalitzats amb una placa i un pictograma en relleu. Per completar l’activitat, els participants han de desplaçar-se als punts indicats, trobar la placa i reproduir-la a la fitxa corresponent facilitada prèviament per l’Oficina de Turisme. Els interessats tenen 10 dies per completar el recorregut i les 10 fitxes i, un cop les retornin acabades a l’oficina de Turisme, seran recompensats amb un petit obsequi (visit.roses.cat).

CASTELL DE LA TRINITAT
Declarat bé cultural d’interès nacional, és un dels primers exemples de fortalesa d’artilleria de costa i un edifici innovador respecte a l’època en què va ser construït. Popularment conegut com el castell de la Poncella o el Botó de Roses, està obert al públic des que l’Ajuntament el va restaurar l’any 2011.
PORT PESQUER
És un dels indrets més emblemàtics de Roses i un dels ports més importants de Catalunya. L’Oficina de Turisme hi organitza visites guiades al llarg de l’any.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor