Experiències

En tramvia pel Llobregat

Torna la Ruta del TRAM, que convida a descobrir indrets rellevants, edificis emblemàtics i l’oferta gastronòmica a l’entorn dels tramvies de la zona del Baix Llobregat, com ara els Museus d’Esplugues, el trenet del parc de Can Mercader de Cornellà i l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí

Una manera còmoda, sostenible, ràpida i divertida de fer turisme en família: la Ruta amb tramvia pel Baix Llobregat, que torna un any més per impulsar els atractius turístics, culturals i gastronòmics de la zona, a més d’oferir descomptes per visitar els punts d’interès propers a la xarxa del Trambaix (línies T1, T2 i T3). Es pot gaudir, per exemple, d’activitats per als més petits als museus d’Esplugues (Can Tinturé i La Rajoleta); visitar el Museu de les Matemàtiques, l’Agbar i fer un passeig amb el trenet del parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat; descobrir l’obra modernista de Josep Maria Jujol i Gibert a Sant Joan Despí –enguany la ciutat estrena una experiència interactiva anomenada 360–; l’edifici Walden i el refugi antiaeri de Sant Just Desvern; o bé el Palau Falguera i la ruta modernista de Sant Feliu de Llobregat. I tot això es complementa amb una bona proposta gastronòmica, la que ofereixen els mercats de pagès, amb productes de l’horta que es poden tastar als restaurants del Baix Llobregat. Mercats i establiments gastronòmics ofereixen productes de proximitat i de quilòmetre zero, amb el segell Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat. “La Ruta del TRAM és interessant perquè es tracta d’una proposta turística adreçada al públic de proximitat, que posa en valor els atractius culturals, naturals i gastronòmics de la comarca i, un fet molt important, incentiva l’ús del transport públic. Per al Consorci de Turisme, l’aposta per un turisme sostenible és essencial, i campanyes com aquesta referenden el nostre compromís pel foment del consum sostenible de productes locals i l’ús del transport públic”, diu Gemma Rodríguez, consellera de Turisme del Baix Llobregat. A més, la proposta agrada. Des que va néixer l’any 2015, mig milió de persones han visitat el web de la ruta interessades a planificar sortides al costat de casa. “El seu èxit es deu principalment a la facilitat, la comoditat i la satisfacció de descobrir llocs únics i sorprenents tan a prop de casa. Cal dir que els descomptes que ofereix la ruta per als principals atractius que es poden visitar també són un al·licient important per al públic de proximitat. A més, la ruta encaixa perfectament amb els nous hàbits de consum i estils de vida saludables de la població, que han evolucionat cap a una cultura de consum local i de proximitat, el valor per la cultura i el patrimoni, les activitats a l’aire lliure i la reducció de la petjada al territori.” rutadeltram.cat

ITINERARI OBRA MODERNISTA DE JUJOL
També es pot descobrir l’obra modernista de Josep Maria Jujol i Gibert a Sant Joan Despí, que enguany, a més, estrena una experiència interactiva anomenada “360”. Normalment conegut per haver col·laborat en les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí, Josep Maria Jujol va establir el seu laboratori arquitectònic de proves en aquest municipi. Des del Centre Jujol Can Negre s’ofereix l’itinerari Jujol, en què es poden visitar amb guia aquestes dues cases modernistes, així com altres elements de l’experiment Jujol, com la Torre Jujol, la Casa Rovira i la Casa Serra-Xaus.
EDIFICI WALDEN 7
És un edifici emblemàtic de l’avinguda de la Indústria, a Sant Just Desvern. És una obra de l’estudi del Taller d’Arquitectura, dirigit per Ricardo Bofill. Està format per divuit torres que es desplacen de la seva base formant una corba i contactant amb les torres contigües. El resultat és un laberint vertical amb set patis interiors comunicats verticalment i horitzontalment. Els carrerons i passadissos tenen noms de grans personalitats del segle XX.
TRENET DEL PARC DE CAN MERCADER
Un dels símbols del parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat i un dels principals reclams dels visitats –especialment dels més petits– és aquest trenet que recorre 834 metres per la part baixa del parc i que passa per ponts i túnels. El tren està en constant creixement, ja que els membres del Club d’Amics del Ferrocarril Cornellà segueixen construint noves locomotores de vapor, elèctriques o tèrmiques. Preu: 2 euros per persona.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor