Experiències

Temps de cava al Penedès

Amb l’arribada de la verema, quinze cellers del Penedès promouen la iniciativa La Verema del Cava, que proposa activitats enoturístiques de qualitat

Si t’agrada el cava, prepara’t: treu l’agenda i busca quines activitats t’interessen. Amb l’arribada de la verema, un grup de quinze cellers del Penedès proposen la iniciativa La Verema del Cava, que ja celebra la sisena edició. Es tracta de propostes enoturístiques úniques que tenen lloc en un entorn natural immillorable. Viure la verema quan surt el sol, a ple migdia o al capvespre, amb visites guiades i tastos de mosts i caves, esmorzars, dinars i sopars entre vinyes, passejades, sortides amb bicicleta o ioga són només algunes propostes que tindran lloc del 4 al 26 de setembre i sota la coordinació d’AECAVA, l’Associació d’Elaboradors de Cava. Estan pensades per a tots els públics i totes tindran lloc a l’aire lliure, amb aforaments reduïts i reserva prèvia. “El mes de setembre és el gran moment dels cellers i les vinyes, ja que és època de verema i les vinyes estan precioses, el paisatge és immillorable i el temps, molt agradable. Per tant, és una ocasió ideal, i molt enriquidora, per veure com es cull el raïm que després es transformarà en cava. Per això, oferim un mes carregat d’activitats, l’oportunitat perfecta per conèixer el Penedès i els seus productes”, explica Anna Gual, responsable de comunicació d’AECAVA. A més, aquest any i malgrat la pandèmia, la iniciativa ha crescut: “Les darreres edicions comptàvem amb la participació d’una novena de cellers i, enguany, en són quinze. Estem molt contents perquè veiem que s’han unit per treballar en un projecte comú que els beneficia a tots i, en definitiva, a tota la comarca.” Quant a la participació, amb l’augment de les activitats també s’esperen més visitants: “Calculem unes sis-centes persones, això sí, a diferència d’altres edicions, esperem més visitants d’aquí, del país, que estrangers.” A més, malgrat l’escassetat de pluja d’aquest any a tot Catalunya, es preveu una bona verema. “La verema d’aquest 2021 es preveu de sanitat molt bona en la major part de les denominacions d’origen catalanes. A diferència de la verema 2020, amb una forta afectació de míldiu que va fer disminuir considerablement la producció, enguany les vinyes no han tingut aquesta malaltia”, diuen des de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

DADES D’INTERÈS Dates: del 5 al 26 de setembre Cellers participants: Agustí Torelló Mata, Batllori, Bodegues Sumarroca, Bolet, Juvé & Camps, Cava Guilera, Cava Rovellats, Caves Vilarnau, Codorníu, Covides, Giró del Gorner, Giró Ribot, Masia Torreblanca, Segura Viudas i Vins el Cep Preus: el preu de les activitats oscil·la entre els 20 i els 65 euros Més informació: laveremadelcava.com
UN MATÍ A CODORNÍU, AMB ESMORZAR DE KM 0
El 25 de setembre, es proposa passar un matí a Codorníu. Es donarà la benvinguda amb un esmorzar de km 0 en un dels espais més emblemàtics del celler. Tot seguit, es farà una passejada per les vinyes del Penedès i s’acabarà amb una visita guiada a les caves, on es podran visitar els edificis modernistes construïts per Josep Puig i Cadafalch, conèixer el procés d’elaboració del cava i fer un petit recorregut amb tren per les caves.
NIT DE LES FIL·LOXERES
El Celler Agustí Torelló Mata proposa un vespre molt especial el 18 de setembre: sopar de verema amb el foc de les fil·loxeres i ceps de Sant Sadurní d’Anoia al voltant de la font Kripta. Una nit molt màgica per viure una experiència irrepetible amb gastronomia del Delta.
VINT-I-CINC TIPUS DE RAÏM A PEU DE VINYA
Vols tastar vint-i-cinc tipus de raïm? Cava Guilera té una vinya col·lecció amb més de vint-i-cinc varietats que es podran tastar el 5 de setembre. Pere Guilera, un entusiasta de la vinya i els paisatges del Penedès, n’explicarà les peculiaritats. L’experiència s’arrodonirà amb una copa de cava de guarda superior. I si s’hi està a gust, es podrà gaudir del gastrocava! Cava, tastos i aperitius en una bona terrasseta.
MARXA NÒRDICA ENTRE VINYES I ESMORZAR DE PAGÈS
Si t’agrada caminar i respirar natura, una bona opció és apuntar-se a aquesta activitat del 5 de setembre: gaudir de la marxa nòrdica combinada amb pilatwalk entre vinyes. Després de la caminada, es farà un esmorzar de pagès maridat amb vins i caves ecològics de Covides. També inclou visita a la bodega del celler.
PASSEJADA A LA VINYA, DINAR I MÚSICA EN VIU
El 25 de setembre t’espera un dia inoblidable a Rovellats, amb un passeig per la vinya en què s’explicarà la història d’aquest antic llogaret amb orígens en el segle X. Després, un bon dinar als jardins i música en directe de Sandra Bautista, guanyadora del concurs Sona9 el 2018.
VEREMA A JUVÉ & CAMPS
Aquesta activitat (19 de setembre) porta a endinsar-se al Jardí de Varietats del celler, on es podran comparar i tastar les varietats de raïms, conèixer el conreu de la vinya, les tasques que s’hi fan i altres curiositats. També es podrà visitar el celler, fer-hi un tast i un petit aperitiu.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor