Experiències

Homenatge al bosc i a les tradicions

La VII Setmana del Bosc de Sant Celoni inclourà la celebració de la Fira del Bosc, un espai de trobada per a moltes persones que es dediquen a activitats relacionades amb el bosc i que esperen aquestes dates per mostrar els seus productes i projectes i la seva manera de treballar

El bosc és el comú denominadora de la història de Sant Celoni i del nostre territori. I posar-lo en valor i tornar-nos-hi a apropar una mica és la gran finalitat de la VII Setmana del Bosc, una proposta plena d’activitats que inclou l’esperada Fira del Bosc (16 i 17 d’octubre), un espai de trobada per a moltes persones que es dediquen a diverses activitats relacionades amb el bosc i que esperen aquestes dates per mostrar els seus productes, els seus projectes i la seva manera de treballar. La mostra comptarà amb una quarantena de parades de venda de productes relacionats amb el bosc i la terra al passeig, jardins i parc de la Rectoria Vella, i tindrà una programació d’activitats molt completa, amb tallers per a infants i per a adults, passejades guiades, conferències, concerts, teatre, exposicions... “Proposem una mirada al bosc amb tots els sentits, tant el passat com el present i el seu futur. Defugim ser la típica fira d’artesania i volem que els visitants visquin experiències vinculades directament amb el bosc i que el facin reflexionar”, diu Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni. “Durant aquests dies toquem molts àmbits: tradició, ecologia, lleure, esport... I enguany posem l’accent també en l’art i la cultura. Introduïm el projecte «El Bosc i els sentits», i el Premi Bosquerol de l’any 2021 s’ha atorgat a l’artista plàstic Perejaume, pel fet de fer del paisatge, el territori i la cultura catalana l’eix central de la seva obra.” Així, aquest any la Setmana del Bosc amplia el seu àmbit de participació amb projectes d’intervenció a l’espai urbà realitzats per sis artistes de Sant Celoni o vinculats al Baix Montseny. “El Bosc i els sentits” (del 16 d’octubre al 8 de novembre) proposa un itinerari per instal·lacions artístiques efímeres al barri de la Força, un projecte que té l’objectiu de “promoure noves mirades artístiques sobre els espais urbans amb el tema del bosc i dels sentits com a element principal”. Amb tot s’esperen més visitants que en altres edicions: “La gent té ganes de reprendre la normalitat i de sortir. L’any passat va ser una edició molt virtual, enguany recuperem el carrer i la presencialitat i oferim moltes propostes variades i per a totes edats, i per això esperem més visites.” Les activitats de la VII Setmana del Bosc, que estan organitzades per l’Ajuntament juntament amb entitats i personalitats com Martí Boada, han començat el 8 d’octubre i acabaran el 5 de novembre (informació i reserva d’entrades a santceloni.cat).

TALLERS I ACTIVITATS
Els tallers són una de les activitats més esperades del programa. N’hi haurà per fer un titella, un gnom del bosc de fang, de cosmètica natural, de cuina amb plantes comestibles, per conèixer els ocells i on viuen, del suro i el vi...
PRODUCTES DEL BOSC I DE LA TERRA
A la Fira del Bosc del 16 i 17 d’octubre hi podreu trobar una quarantena de parades d’empreses del territori que treballen amb productes relacionats amb el bosc i amb altres matèries primeres naturals. Al passeig, jardins i parc de la Rectoria Vella.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor