Experiències

Palamós des del mar

Els dies 14 i 15 de maig torna el Festival Mariner de la Costa Brava Palamós Terra de Mar, una experiència que et permet connectar amb el mar per conèixer el municipi

Les viles marineres, i Palamós n’és una, viuen de cara el mar. La pesca i la gastronomia, en aquest cas amb un producte estrella com la gamba vermella, les seves platges o el seu patrimoni marítim justifiquen per si sols una visita al municipi durant tot l’any, però si el que es vol és conèixer Palamós des de l’aigua, la cita té data al calendari: Palamós Terra de Mar, el Festival Mariner de la Costa Brava, que se celebra al municipi els propers 14 i 15 de maig.

Són múltiples les experiències programades durant tot el cap de setmana, però enguany el festival tindrà com a referent les excursions marítimes que en la dècada dels anys seixanta i setanta, quan el turisme de masses començava a despertar, s’oferia als visitants a través dels encara recordats Cruceros Costa Brava. D’aquesta democratització del mar, se’n podrà fer memòria a través d’una mostra de fotografies de l’època, que es projectarà a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca, i també es podrà experimentar gràcies a les excursions que tres embarcacions turístiques de característiques similars als populars creuers d’aquella època faran durant tot el cap de setmana pel litoral palamosí. Les embarcacions, amb cabuda per a unes 400 persones, arribaran d’una banda a Castell i a les illes Formigues, de l’altra a Roques Planes i cala Rovira, i fins i tot es podrà descobrir el ric fons marí de la zona de la Galera si l’embarcació està dotada de fons de vidre.

Al marge d’aquests creuers, el contacte amb el mar es podrà fer també a través dels recorreguts que oferiran les empreses nàutiques del municipi, amb embarcacions de petita eslora i, per als més aventurers, hi haurà la possibilitat d’iniciar-se a la navegació amb embarcacions de vela lleugera, caiac i surf de rem.

Per als que no vulguin navegar, però sí pujar a un vaixell, el Palamós Terra de Mar també proposa la possibilitat de visitar diverses embarcacions portades per al festival. És el cas del pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona, un vaixell de fusta construït el 1918 amb 34 metres d’eslora i 11 veles. També hi haurà el quetx Ciutat Badalona, un veler del 1929 de 24 metres d’eslora; les goletes Äran –construïda el 1903 al mar del Nord per al transport de cabotatge– i Sirius Dog Star –originària dels Països Baixos–, i el Punta Mayor, el remolcador de la Direcció General de la Marina Mercant que fa tasques de rescat, entre d’altres.

Tallers infantils, activitats d’animació, jocs, visites guiades als museus i tastos de cuina marinera a càrrec dels pescadors locals completen un programa que es pot consultar a www.palamosterrademar.ca t. Per accedir a qualsevol de les activitats, és imprescindible la polsera del festival, que es podrà comprar per 6 euros al mateix festival o a través de tickets.museudelapesca.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor