Hemeroteca

NO N’ENCERTEN NI UNA

“Aquesta consulta és anticonstitucional i no se celebrarà”

“Aquesta consulta és anticonstitucional i no se celebrarà.” Amb aquesta contundència es va expressar Mariano Rajoy el mateix dia que Artur Mas anunciava la data i la pregunta del 9-N. Acompanyat del president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, el president espanyol va afegir: “He jurat complir i fer complir la Constitució i les lleis, i els garanteixo que la consulta no es produirà. Això està fora de tota discussió i negociació.” El motiu que va adduir el president del govern espanyol era que “la sobirania d’Espanya és propietat del conjunt dels espanyols i ningú els pot privar del dret a decidir”. El president espanyol no va aclarir si suspendria l’autonomia de Catalunya aplicant l’article 155 de la Constitució (una mesura que no impulsaria fins alguns mesos després), però ell i altres dirigents del PP es van expressar amb la mateixa contundència. Però, com és prou sabut, el 9 de novembre del 2014 més de 2,2 milions de catalans van desafiar l’Estat i van concórrer a les urnes. En aquest cas, doncs, no la van encertar.

CARLOS FLORIANO
PORTAVEU ADJUNT DEL PARTIT POPULAR 8 de setembre de 2014
“Ja estan preparades totes les decisions que s’hauran d’adoptar si se segueix en la decisió ja assenyalada pel president de la Generalitat que aquesta consulta se celebri”
MARIANO RAJOY
PRESIDENT DEL GOVERN DE L’ESTAT ESPANYOL 12 de desembre del 2013
“Com a president del govern he jurat complir i fer complir la Constitució i les lleis i, per tant, els garanteixo que aquesta consulta no es produirà”
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.