Hemeroteca

Pedro Sánchez comença a “desmuntar Espanya”

El diari ‘ABC’ comença la croada contra un govern que actua “com en els temps de Rodríguez Zapatero”

“Espanya es desmunta.” Això és el que es dedueix després de llegir la portada del diari ABC del dimarts 26 de juny. A la doble imatge que l’il·lustra, s’hi veuen dues encaixades de mans que no haurien de representar, en teoria, cap perill per a la integritat de la pàtria: la de Pedro Sánchez amb Iñigo Urkullu i la de Quim Torra amb Pablo Iglesias. En el primer cas, el diari titula que el president del govern espanyol “promet estudiar 37 concessions per al País Basc”. No es tracta, doncs, de donar, sinó d’estudiar; i no són concessions, sinó transferències previstes en l’estatut basc des de fa més quaranta anys. Però això deuen ser matisos sense importància.

En el cas del president de la Generalitat i el líder del Podem, la imaginació del rotatiu supera qualsevol límit. D’una banda, perquè l’interlocutor de Quim Torra no és el seu homòleg espanyol, sinó el representant d’una força política amb un pes limitat (la meitat dels escons que té el PP); i, de l’altra, perquè ni tan sols governa. Però vaja, es tracta de dos matisos sense importància.

A l’interior, el diari dedica sis pàgines a aquest perill, incloent l’article d’Álvaro Martínez, l’editorial i quatre pàgines. En l’editorial s’explica que “Sánchez assumeix l’agenda nacionalista”. L’ABC vaticina un govern “com en els temps de José Luis Rodríguez Zapatero” i afirma que la clau de tot plegat serà “el preu que [Pedro Sánchez] estigui disposat a pagar”. I, tot seguit, sentencia: “Les decisions que premien els nacionalistes ataquen d’arrel el pacte constitucional del 1987 i l’experiència demostra que són i seran irreversibles, excepció feta que l’Estat apliqui mesures excepcionals com ara l’article 155.” A banda de l’ABC, també La Razón comença la caça i captura de Sánchez, tot i que en aquest cas centra el perill (de moment) en la trobada amb Urkullu, amb el traspàs de la Seguretat Social i l’acostament dels presos damunt de la taula de negociació. En aquest cas, l’editorial és ben contundent: “Els presos no són moneda de canvi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor