Hemeroteca

Una “regalia penitenciària”

Es tracta d’un dret, però ni el PP, ni Ciutadans, ni tampoc alguns mitjans de comunicació espanyols, han tingut manies a l’hora d’utilitzar el trasllat dels presos polítics per demostrar que són els més contundents del planeta. En l’edició de dimarts, el diari El Mundo titulava: “Sánchez cedeix al separatisme el control dels presos del procés”, talment com si això signifiqués algun avantatge. En l’editorial, el diari interpretava que “Sánchez abona amb aquesta decisió una de les hipoteques amb què va arribar a La Moncloa” i analitzava els motius a partir dels quals aquesta “decisió” és “un error majúscul”. En aquest sentit, resulta revelador que ho interpreti com “un gest de debilitat evident per part del nou govern” i parli de la política penitenciària com una titella deixada “a l’atzar de l’ambició i els jocs partidistes de Sánchez”. Finalment, a parer seu, el fet “que ara s’apropi els polítics processats no farà més que donar ales a la causa secessionista i, a més, posarà en mans de Torra la custòdia penitenciària de presos que continuen sent coreligionaris polítics”. El mateix temor l’expressava La Razón, que es mostrava preocupada perquè “Catalunya és l’única comunitat que té les competències sobre presons” i, com si es tractés d’un canvi de cromos, ho contrastava amb el fet que “des de la Generalitat s’hagi redoblat una campanya contra la monarquia parlamentària”.

Com acostuma a succeir, un dels mitjans més bel·licosos és el digital El Español, que parla de “presons denominades cinc estrelles”. El digital de Pedro J. Ramírez, a més, adverteix que el “disbarat” de traslladar els presos polítics “tindrà conseqüències” perquè, a parer seu, “els dirigents que han pogut ser processats per no haver fugit seran tutelats pels que sí que van fugir, ja que cal tenir present que és Puigdemont qui continua manipulant els fils de la Generalitat i segueix entossudit a mantenir la provocació permanent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor