SÍLVIA ESTEVE
PROFESSORA DE L’INS SANTIAGO SOBREQUÉS (GIRONA)

“Sabem que aquest no és un curs normal”

Com es van viure a l’institut els primers dies de la pandèmia?El dijous 12 de març és un dia que recordarem sempre. Ens van dir que quan acabessin les classes tothom havia d’anar cap a casa. Primer...

MARIA I NÚRIA DE CASTRO
EMPRENEDORES (FORNELLS DE LA SELVA)

“Ha estat una oportunitat per canviar”

A la Maria la covid li ha canviat la vida. Personal i professionalment. Aquesta psicòloga de 27 anys de Fornells de la Selva, la primera onada li va agafar treballant a mitja jornada a una residència...

MAR VEGA
ESPECIALISTA EN DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE (SALT)

“Hi ha por pel que pugui passar al gener”

La seva feina es fer mamografies i proves pel diagnòstic precoç de càncer de mama a l’Hospital Santa Caterina de Salt. Al març tot va canviar. Tot l’hospital, excepte una part de pediatria i cirurgia,...

MICHAEL BERENGUER
FISIOTERAPEUTA (LLEIDA)

“Tancar-nos amb els avis a la residència va ser tot un encert”

En Michael Berenguer és un dels fisioterapeutes que treballa al Centre Geriàtric de Lleida. Aquesta residència va ser la primera de l’Estat Espanyol on una part del personal va decidir confinar-se...

PEDRO NAVARRO
GESTIONA QUATRE INSTAL·LACIONS ESPORTIVES (BARCELONA)

“Sense esport, la gent ha empitjorat la salut”

L’associació Sant Martí Esport gestiona quatre instal·lacions esportives situades en aquest districte de Barcelona. Totes són de titularitat municipal i tres d’aquestes disposen de piscina coberta....

SARA ROS BARRASA
AUTÒNOMA (CALONGE)

“Si ens tornen a confinar, tanco el bar”

Propietària de tres fleques -a Pals, Calonge i Sant Antoni- i d’un bar a Calonge, ha vist com la facturació total li ha baixat un 40%, com a resultat d’evolucions molt diferents en les dues línies...

JORDI ANTIGA
DIRECTOR DE L'INSTITUT LA GARROTXA (OLOT)

“Ha aflorat la falta d’inversió acadèmica”

El curs escolar del coronavirus ha sigut l’examen més difícil d’organitzar per a Jordi Antiga, que porta sis anys dirigint l’Institut La Garrotxa d’Olot: «primer el teletreball. Som més de...

JORDI JUNCÀ
CUINER I PROPIETARI DEL RESTAURANT CA L'ENRIC (VALL DE BIANYA)

“El nostre sector s’ha sentit desemparat i criminalitzat”

La covid-19 ha fet més accessible poder gaudir del restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, guardonat amb estrella Michelin. Durant el primer confinament, els germans Juncà, encarregats de dirigir...

LAURA FARRERO
PROPIETÀRIA DE TURISME RURAL (VALL DE BOÍ)

“Tenir establiments petits ens ha ajudat”

Laura Farrero és propietària de dos establiments d’agroturisme a la Vall de Boí –Casa Ferro i l’Era de Ferro– i també té una explotació ramadera de cavall pirinenc català i un obrador de...