Innovació

Un riu de dòlars desemboca a l’Ebre

La solució desenvolupada per l’‘start-up’ Captio desencadena una oferta de compra d’una gran empresa tecnològica nord-americana

Captio es una empresa de les Terres de l’Ebre que va idear una solució tecnològica per agilitzar la custòdia i la gestió dels tiquets de despesa d’un negoci. Captio, una start-up nascuda encara no fa deu anys, s’ha fet gran i li han sortit pretendents. La companyia nord-americana Certify ha adquirit l’empresa ebrenca per 12 milions d’euros i la vol usar com a palanca de llançament per estendre’s per Europa. Els socis fundadors de Captio asseguren que, tot i l’operació, la seu de l’empresa seguirà sent a Tortosa, a tocar del riu Ebre.

Només cal tenir el telèfon mòbil a la mà, fer una fotografia al tiquet del dinar, de l’aparcament o del que convingui perquè, automàticament, les dades passin a un sistema de comptabilitat que enregistra i computa la despesa. La solució tecnològica desenvolupada per Captio deixa enrere els maldecaps per conservar els tiquets, rebuts i justificants de pagament i, amb un parell de tecles del telèfon, liquida la feinada que comporta quadrar dates, viatges i àpats. També es posa fi a les càbales per esbrinar si aquella xifra mig esborrada és un sis o un zero.

Captio té una cartera de 700 clients, entre els quals hi ha grans companyies de molts treballadors, com és el cas de Coca-Cola, les bodegues Torres i Telefónica. Té seu a Tortosa i delegacions a l’Hospitalet de Llobregat i a Madrid.

Per la seva part, Certify és una empresa tecnològica nord-americana que és especialista en el desenvolupament de programari informàtic per a la gestió de despeses corporatives. Certify basa les seves eines en el cloud computing (‘núvol d’internet’). El president i conseller delegat de Certify, Robert Neveu, ha posat en valor que Captio té “una important quota de mercat a Europa mitjançant una combinació de tecnologia innovadora, servei al client i lideratge”.

Certify vol aprofitar aquesta implantació de Captio, i el coneixement que, per proximitat, té del mercat, per aterrar a Europa amb molta feina avançada. L’empresa nord-americana vol atacar, sobretot, els mercats de l’Estat espanyol, Portugal, Itàlia i França.

Cap de les dues empreses ha donat dades oficials sobre el valor de l’operació de compravenda, però algunes informacions de mitjans especialitzats en economia i finances han detallat que s’hauria tancat per uns 25 milions d’euros.

Captio ja ha assegurat que mantindrà operatives les seves oficines, on treballen més de mig centenar de persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor