Innovació

Dutxar-se sobre un núvol

L’empresa Arandipur comercialitza anualment 5.000 unitats dels revolucionaris plats de dutxa tous i silenciosos. Ha aconseguit créixer anualment a un ritme de dos dígits, i el 90% de les seves vendes són a l’estranger

Jorge Ruiz és un inventor del segle XXI. “En les èpoques de crisi, tot canvia; els que més sabien, resulta que ja no en saben tant”, explica. Ruiz és l’ideòleg dels plats de dutxa tous Arandipur, un enginy que evita relliscades indesitjades i que, en caminar-hi per sobre, proporciona unes sensacions similars a les que es tindrien “caminant per la sorra molla de la platja”. Jorge Ruiz, un químic de 43 anys, sempre havia treballat en multinacionals vinculades a la indústria química i de l’automoció, fins que un bon dia va voler engegar el seu propi negoci i fusionar els coneixements que havia adquirit. “Vaig voler provar de crear la meva pròpia empresa per practicar, per aprendre”, explica. Va idear un projecte amb intenció de posar un producte nou en el mercat: un plat de dutxa tou i segur per a residències de la tercera edat i per a gent gran i que, alhora, també té un atractiu potencial per als hotels i el sector turístic, perquè és molt lleuger i esmorteeix el soroll.

La capacitat d’absorció que dona al plat de dutxa la composició de materials que s’usen per fabricar-lo possibilita un fet tan insòlit com és que, en cas de deixar-hi caure un ou, la closca no es trenqui. El terra tou no només minimitza els efectes de possibles caigudes, sinó que, a més, absorbeix el soroll de l’aigua quan hi impacta i, per tant, procura dutxes més silencioses, un detall interessant per a les comunitats de propietaris i per als establiments hotelers. El plat de dutxa es fabrica exclusivament en una nau de recent creació a Torredembarra. Actualment, comercialitza 5.000 plats l’any arreu del món –el 90% dels quals es destinen a l’exportació–, en unes instal·lacions sobredimensionades preparades per encarar futurs creixements. Amb una facturació que voreja el milió d’euros, el negoci creix entre un 20 i un 30% anualment.

El plat de dutxa tou pesa uns deu quilos, un 10% del que pesa un plat de dutxa tradicional. La seva lleugeresa també en facilita la instal·lació. “A Anglaterra valoren que sigui càlid als peus, mentre que a Alemanya els agrada molt que l’aigua no faci soroll quan hi rebota. A cada país n’aprecien unes qualitats”, explica Jorge Ruiz, en declaracions a l’ACN.

Un món més tou

Arandipur té les seves arrels en el sector químic, molt potent a les comarques de Tarragona. La firma es defineix com una empresa d’investigació especialitzada en polímers de poliuretà flexibles d’alta resistència. Treballa amb l’objectiu de crear “productes més suaus, càlids i agradables”. A banda del plat de dutxa, també ha desenvolupat un protector flexible per a pàrquings, coixins d’exteriors i un terra tou per a gimnasos i sales de rehabilitació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor