Innovació

Un formatge de Tona, entre els millors del món

El formatge madurat de cabra de la formatgeria Mas el Garet de Tona ha estat reconegut com el sisè millor formatge del món en el certamen internacional World Cheese Awards. El concurs, celebrat a principis de mes a Bergen (Noruega), concedeix el màxim reconeixement internacional en el sector del formatge. En concret, s’hi premien diverses categories, amb quatre distincions: superor, or, plata i bronze. Enguany s’hi han presentat 3.472 formatges de tot el món avaluats per més de 230 experts de 29 països. El madurat de cabra de Mas el Garet ha rebut una medalla superor. Va estar seleccionat entre els 16 millors formatges que passaven a la fase final i va acabar premiat com el sisè millor formatge del món. Mas el Garet també ha rebut reconeixements pel seu formatge de pebre negre i pel de cabra Garrotxa.

Mas el Garet és un projecte ramader que va començar el 1999, amb un ramat d’un centenar de cabres, “quan a Catalunya ningú apostava per la llet de cabra”, indica l’empresa. El naixement del primer cabrit del ramat va fer créixer la idea de poder elaborar formatges amb la llet de les cabres. No va ser, però, fins a l’abril del 2007, que Mas el Garet va inaugurar la formatgeria. El 2012 l’empresa va aconseguir la certificació de producció ecològica.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor