Innovació

Obre les portes 42 Barcelona

El director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà, ha participat en l’acte d’inauguració de 42 Barcelona, l’espai de formació dels perfils digitals més sol·licitats en el mercat laboral impulsat per la Fundació Telefònica amb la col·laboració del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Les instal·lacions, ubicades al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, ja han obert les seves portes i, en aquest moments els primers i les primeres 140 aspirants ja estan realitzant la prova d’accés definitiva per convertir-se en els primers i les primeres estudiants de 42 Barcelona.

Amb la posada en marxa de 42 Barcelona, les tres institucions contribueixen a impulsar el desenvolupament econòmic i tecnològic de Barcelona i Catalunya, fan un pas més per preparar la societat per a la nova ocupabilitat i s’anticipen a l’escenari professional del futur. 42 Barcelona és un projecte formatiu que està avalat per l’èxit del 100% d’inserció laboral als més de vint països i quatre continents en què hi és present. L’espai 42 Barcelona és presencial i gratuït, està obert les 24 hores els 7 dies de la setmana i segueix una metodologia innovadora basada en projectes, que utilitza la ludificació i l’aprenentatge entre iguals, en què els estudiants aprenen al seu ritme els uns dels altres.

La participació a 42 del Govern de Catalunya, a través del Departament de Recerca i Universitats, s’emmarca en les estratègies dissenyades per aconseguir dos dels objectius principals del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC): facilitar l’aparició i l’atracció de talent i transformar el coneixement en prosperitat i benestar, de manera que es doni resposta a les necessitats socials actuals, es generi nova ocupació i es vehiculi la innovació empresarial. En aquesta línia, s’impulsa la implementació d’un sistema de formació contínua superior i la digitalització de les empreses. L’espai 42 Barcelona consta de 1.622 m2, capacitat per a 800 estudiants i disposa de gairebé 200 ordinadors i, fins al moment, ha rebut més de 3.000 sol·licituds. La metodologia de 42 forma futurs programadors i professionals digitals d’alta qualificació perquè puguin fer front als nous reptes laborals, uns perfils digitals que, després de la pandèmia, són més necessaris que mai per reactivar l’economia. D’aquesta manera el model 42 assumeix el repte d’oferir oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, les dades massives (big data), la intel·ligència artificial, la cadena de blocs (blockchain) o la IoT, entre d’altres. Amb una durada de tres anys de mitjana, els estudiants surten preparats per treballar en el mercat laboral actual. Un mètode que ha donat resultats tan reeixits com el 100% d’ocupabilitat a més de vint països o una mitjana de vuit ofertes de treball per estudiant durant el temps que estan al programa.

42 Barcelona està operatiu des de finals d’octubre amb la presència diària de 140 aspirants, que estan realitzant la primera ‘piscina’, la prova final d’accés definitiu a la formació. Dels candidats i candidates que opten a una plaça, el 20% són dones; el 55% són de Catalunya, la majoria de Barcelona i els voltants, i la mitjana d’edat és de 32 anys. Des que es van obrir les inscripcions, prop de 3.000 persones s’han registrat a 42 Barcelona i aspiren a formar part d’aquest projecte innovador. El 29 de novembre les persones que vulguin accedir a aquesta formació tindran una altra oportunitat amb la convocatòria d’una nova prova d’accés. La inscripció està permanentment oberta a 42barcelona.com, la formació és gratuïta, no hi ha límit d’edat a partir dels 18 anys i no es requereix cap mena de formació ni de coneixements previs de programació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor