Innovació

Nixi for Children, guanyadora del premi a la Startup catalana

L’empresa emergent catalana Nixi for Children ha estat guardonada com la Startup catalana de l’any. L’empresa ha guanyat la primera edició de la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, que s’ha convertit en l’aparador dels millors projectes emprenedors de Catalunya en els àmbits de la salut, les TIC i les deep tech amb l’objectiu d’impulsar-ne la cerca de finançament. El premi, lliurat en el marc de la segona edició del Tech Spirit Barcelona -organitzat per l’associació Tech Barcelona- pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, reconeix l’empresa catalana pel seu model de negoci, l’equip i la tecnologia. Nixi for Children ha estat l’empresa més votada pel públic assistent a la Catalan Pitch Competition entre les 24 startups finalistes, que han fet diversos pitchs davant els emprenedors i inversors presents a l’esdeveniment.

Nixi for Children ha desenvolupat un sistema de realitat virtual per reduir l’ansietat dels infants durant un tractament mèdic com una operació quirúrgica o un tractament de radioteràpia, per exemple. Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, els nens i nenes poden conèixer prèviament el tractament que hauran de seguir abans de visitar l’hospital. Des del 2019 l’empresa ha estat validant la seva tecnologia amb l’Hospital Germans Trias i Pujol en un assaig clínic i actualment es prepara per la seva expansió internacional.

Durant l’entrega del guardó, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que les empreses participants a la Catalan Pitch Competition “són una mostra del talent que hi ha al país, la riquesa de l’ecosistema de startups de Catalunya i la seva transversalitat”. Per Castellanos, “les iniciatives empresarials que s’han presentat avui són el resultat de l’esforç i el talent dels emprenedors, així com de les polítiques públiques que han alimentat aquest ecosistema. Unes polítiques públiques que han entès que han de comptar amb la col·laboració del sector privat, ja que són les més flexibles, ràpides, eficients i amb més capacitat d’arrossegament d’inversió privada”. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha subratllat que la pandèmia “ha accelerat el ritme amb el qual hem de fer front a una transformació basada en la digitalització i la sostenibilitat i que requerirà continuar apostant per l’ecosistema de startups”. “No s’entén una política d’innovació i transformació del model productiu sense el paper de les startups”, ha destacat.

Les 24 empreses que han participat en la primera edició de la Catalan Pitch Competition són les següents: Salut i ciències de la vida: Dermavision Solutions, Gate2Brain, IMAZ Technology Innovation, Nixi for Children, Singularity Biomed, Sycai Medical, The Blue Box Biomedical Solutions i Time is Brain. TIC: AIgecko Technologies, EarthPulse, Film Valley, Freightol, IZI Record, Linking Realities, Meetaitech i Stageinhome Technology Lab. Deep tech: AllRead Machine Learning Technologies, Bettair Cities, Colorsensing, Feeder, Inmersia Computers, Mapsi Photonics, Oimo Bioplastics i Qbeast Analytics.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor