La monarquia

Felip VI necessita un CDR

Els seguidors de la monarquia espanyola estem preocupats; surten enquestes en què la seva popularitat baixa

Arriben notícies desencoratjadores per als que desitgem que la monarquia espanyola continuï donant dies de glòria als seus compatriotes i als que seguim les seves hazañas bélicas des d’aquesta república ibèrica del nord. Si això continua així, ben aviat necessitarà el seu propi comitè de defensa de reis... On anirem a parar.

El CIS fa uns quants anys que no pregunta als espanyols per la popularitat del rei i la seva família, i ja no diguem per un hipotètic referèndum sobre el sistema de govern. Es dona per fet que el juancarlisme, la religió més popular de la Transició, es va transformar en felipisme, però certament hi comença a haver dades que ho desmenteixen. Tot i que fins i tot el republicanisme oficial espanyol sembla que ha renunciat a un referèndum que Pablo Iglesias, en els seus anys d’apartament de 80 m² i d’aficionat al Rayo, proclamava als quatre vents, la veritat és que la idea ara amagada va fer fortuna i s’ha anat escampant com el verí arreu de l’Estat. Així ho demostra l’enquesta d’Ipsos Global Advisor, un organisme internacional que ha encès l’alarma entre els que som fans de la monarquia borbònica –sempre que no posi els peus a Catalunya, és clar–. Resulta que gairebé el 40% dels espanyols està a favor d’abolir la monarquia –això no és delicte d’odi?– i a més de la meitat els agradaria que es pogués votar aquesta qüestió en un referèndum. Vade retro, Satanàs!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor