La monarquia

“Si el rei vol corona...”

Els Borbons són una inspiració única per a músics de totes les generacions i els himnes cada vegada són més coneguts

Hi ha gent amb tanta falta de sensibilitat que critica la figura dels monarques espanyols sense entendre que són unes muses d’inspiració interminable, un gènere en si mateixos que amb el pas dels segles els musicòlegs sabran apreciar en la justa mesura. Ja podeu crear la vostra pròpia llista de Spotify Reis de la pista. No és música ballable, però sí que servirà per dotar-vos de l’energia necessària per afrontar cada dia amb un esperit immillorable. Alguns petits exemples...

“Vull viure sense pencar i que ho pagui el país, seguir així no és per mi, vull estiuejar al Palau Reial, jo vull ser rei.” (La Polla).

“El rei té una cita a la plaça del poble, una soga al coll i que li caigui el pes de la llei.” (Valtònyc).

“Sa majestat no representa la nostra classe, que caiguin les corones i cremin les disfresses.” (Pablo H.)

“Arribes a ser tan inepte, tan dropo i tan ignorant que quan et tinc més respecte és quan t’imagino cagant.” (Brams)

“Vinc del millor grup que va parir una puta anomenada Espanya. Puta Espanya, OK? Em cago en el rei.” (Violadores del verso)

“Jo vull ser rei, ser per collons cap de l’estat [...] Fotre un polvet amb la total seguretat (de) que el xiquet tindrà el futur encaminat. [...] Si és cert que som iguals davant la llei, per què collons jo mai podré ser rei.” (Els Pets)

“Si el rei vol corona, corona li darem; que vingui a Barcelona i el coll li tallarem.” (Mesclat)

També per als més petits

És bo que els més menuts s’introdueixen en el gènere de les cançons reials abans que algú no les vulgui, per alguna estranya raó, prohibir. Recordem aquí un clàssic dels Esquirols, del disc Fent camí: “No et volem per baró nostre, no et volem, vés-te’n d’aquí, que si et quedes, ai de tu!, a la forca has de morir.” Entranyable.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor