La monarquia

Felip també es vol ‘independitzar’

A Portugal apunten i disparen: Felip VI té un acord amb Letícia per divorciar-se’n el 2024, quan Elionor tingui 18 anys

El nostre aimat rei, Felip VI, no només es va separant a poc a poc de Catalunya –tenim pressa, ja ho sabem, però donem-li temps–, sinó que també tindria un pacte escrit amb la reina Letícia per divorciar-se’n exactament el 2024 quan la princesa Elionor faci 18 anys. Serà abans la seva independència o la nostra?

Segons ha publicat aquesta setmana el setmanari portuguès Nova Gente, que és com el Lecturas d’allà però sense l’amenaça de la censura hispànica, el rei i els seus pares –Joan Carles i Sofia– han quedat més farts de la reina que el Barça d’André Gomes. I és que a qui se li acut casar-se amb una periodista? És una professió tan denigrada que fins i tot aquest cronista l’ha acabat practicant.

Entre les coses que han passat últimament i que abonen la tesi del divorci pactat, hi ha el fet que Letícia va marxar abans d’hora de Mallorca i que no fa pas gaire un mitjà alemany també va publicar sense manies que la separació era una fet. La periodista Pilar Eyre, que coneix les entranyes de La Zarzuela, creu que la societat espanyola ara acceptaria amb “normalitat un rei divorciat”. Joan Carles fins i tot li hauria deixat anar un “Felip, cony, divorcia’t”, que algun digital ha recollit sense manies.

La societat catalana, que en l’últim CEO va suspendre la monarquia amb menys d’un 2 –rècord mundial–, també acceptaria amb normalitat un rei divorciat, sempre que fos el del país de baix, no el nostre. Que quedi clar.

Enemiga de tots

LLUÍS SIMON

No és que aquesta secció vulgui fer, per gremialisme, una defensa específica de Letícia. En aquest sentit les seves visites al cirurgià de capçalera no l’ajuden a tenir el nostre favor, però si el seu distanciament de la família, com diuen, és perquè no suporta les infantes ni Urdangarin, quin un aquest, té el nostre humil suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor