La monarquia

Visca l’educació pública!

Portar les infantes al col·legi Santa María de los Rosales costa entre 7.000 i 10.000 euros, però ja sabem qui els paga

El curs escolar ja ha començat, i la llibertat dels pares d’escollir el centre dels seus fills és gairebé infinita quan no hi ha, és clar, límit en el pressupost familiar. Imagineu que els rebuts de la matrícula dels vostres fills anessin directament a càrrec dels pressupostos de l’Estat...

Malgrat la possibilitat que tindria la família reial espanyola de ser exemplar i apostar per una educació pública de qualitat (no cal que rigueu) per a les infantes, els reis han decidit un curs més (oh quina sorpresa!), matricular-les a Santa María de los Rosales, un centre catòlic que costa entre 7.000 i 10.000 euros l’any –depenent de les fonts– i on fins i tot ensenyen, segons una antiga alumne, a baixar per les escales amb sabates de talons sense fer soroll.

Per si de cas els mestres de l’escola no són prou eficients, a casa, les dues nenes reben lliçons afegides d’història d’Espanya i dels Borbons. I després, a Madrid, diuen que els que adoctrinen són els mestres catalans. L’escola d’Aravaca, que ja va acollir Felip VI i molts fills de l’aristocràcia benestant de Madrid, posa totes les facilitats imaginables perquè la família reial continuï apostant pels seus serveis. Els idiomes, el menú, els horaris i el servei de seguretat estan exclusivament pensats perquè les dues infantes tinguin un camí de roses cap a un futur en què una cosa s’hauran d’estalviar per sobre de qualsevol altra: buscar-se una feina per guanyar-se la vida.

Inauguren el curs escolar dels ‘plebeus’

LLUÍS SIMON

Perquè no sigui dit, la reina Letícia va tenir un detall amb les famílies i els nens que no es poden pagar els estudis en centres privats d’educació. Per un dia, es va atrevir a entrar en una escola pública, a Oviedo, per inaugurar el curs davant l’admiració dels infants, que quan coneguin la veritat potser es convertiran en republicans...

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor