La monarquia

Vox, un altre guardià per a Felip VI

Santiago Abascal va esdevenir un monàrquic convençut quan va escoltar el rei el 3 d’octubre i va veure que era dels seus

Tal com era d’esperar a Andalusia s’ha conformat el primer pacte entre l’extrema dreta espanyola de qui la té més llarga. Vox entra a les institucions de bracet de Ciutadans i el PP. Tot i que és un partit que va contra la Constitució espanyola i que reclama, entre altres qüestions, la derogació de l’estat de les autonomies, la deportació d’immigrants, un mur a Ceuta i Melilla, la derogació de la llei de violència de gènere i deixar fora els estrangers dels serveis sanitaris, no espereu que Felip VI aparegui, com el 3 d’octubre del 2017, a advertir els espanyols del monstre que han engendrat ells mateixos.

Per què? Senzill. Perquè Santiago Abascal i els seus titelles a Vox són més monàrquics que Jaime Peñafiel i esdevenen un altre mur de contenció contra l’onada republicana de les universitats i sobretot contra Catalunya, el principal assot de Felip VI.

Abascal va esvair qualsevol dubte que pogués tenir sobre la institució monàrquica el 3 d’octubre del 2017. “És un dels nostres”, devia pensar amb una lògica aclaparadora. “Soc i seré lleial al rei, sobretot per com es va comportar davant el cop separatista”, va dir. Respecte a l’auge de l’independentisme, Vox i Felip VI van agafats de la mà. Abascal, fins i tot, ha anat més enllà i ha demanat que no se suprimeixi en cap cas la inviolabilitat de la figura del rei: “Se l’ha de protegir més perquè posar fi a la monarquia és posar fi a la unitat d’Espanya.”

Tots volem la seva ‘feina’ i el seu salari

LLUÍS SIMON

Felip VI va tornar a defensar en el seu discurs de Nadal, per variar, la seva Constitució, la que li va permetre pujar al tron en comptes que ho fes la seva germana gran. En aquest context, va tenir la barra de parlar de la igualtat entre homes i dones i va recordar que els joves necessiten una feina i un salari dignes. Com el seu, oi?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor