La monarquia

El salari màxim interprofessional

Els pressupostos que han d’aprovar “independentistes, comunistes i republicans” inclou 7,99 milions per a la casa reial

Els pressupostos generals de l’Estat del 2019 –encara per aprovar– no només inclouen un augment del salari mínim interprofessional, sinó també de l’altre, del màxim; el dels nostres amics de La Zarzuela. Les nenes es fan grans i el material escolar, ja ho sabem els pares, és una gangrena. Així doncs, i amb el beneplàcit de Podem i tota l’esquerra alternativa hispànica, el pressupost revolucionari de Sánchez dona 111.890 euros més a la família reial, que arribaria a una assignació de 7,99 milions d’euros el 2019. El 7,99 fa gràcia perquè és com una oferta d’aquestes que hi ha a les grans superfícies o les botigues virtuals. Perquè no es noti tant que la monarquia val 8 milions d’euros, posem 7,99, que així sembla que no ens costa tant.

De moment el sindicat de monarques i prínceps Borbons d’Espanya i rodalies no ha posat el crit al cel per la nova pujada i, per tant, hi deuen estar més que d’acord. Sobretot el que volen és que no se’n parli gaire. Dit això, costa d’empassar que qualsevol partit que es digui republicà accepti qualsevol concessió econòmica a un cap d’estat que no surti de les urnes. També Esquerra Republicana de Catalunya, ni que sigui pel nom, hauria de presentar com a mínim una esmena a la totalitat demanant que si alguna cosa s’ha de fer amb l’aportació de l’Estat a la monarquia és anul·lar-la. Quantes beques menjador es podrien concedir amb 8 milions d’euros? O amb 7,99...

600.000 al mes per al funcionari de l’any

LLUÍS SIMON

Com a mínim gràcies a les últimes lleis de transparència sabem algunes assignacions concretes. Per exemple, Felip VI cobra uns 600.000 euros al mes, pagues dobles incloses. A partir d’aquí no ha de justificar res. Segur que resa cada dia perquè els comunistes i els independentistes aprovin els nous pressupostos. Ironies de la vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor