La monarquia

Un rei amb la mosca sota el nas

Pedro Sánchez ha agafat gust al poder i arracona, ja sense dissimular, el paper de la corona en la representació internacional

De cara a la galeria, la relació entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i Felip VI sembla d’allò més correcta, però en la rereescena de la cort madrilenya alguna cosa comença a trontollar. Alguns temen, sobretot en l’entorn borbònic, que Sánchez sigui un nou Macbeth que pugui fer ombra escènica al preparao. Un home que s’ha passat tota la vida esperant aquest moment no està disposat que un xitxarel·lo que és president amb el suport dels autors del cop d’estat a Catalunya, els comunistes de Podem i els exterroristes del País Basc vagi pel món com la nova cara visible de l’Estat. Teòricament, Felip VI va col·locar el ciutadà Josep Borrell al govern per controlar-lo des del seu despatx, però Sánchez li vol tornar la jugada enviant l’unionista major del regne al Parlament europeu, on no faci nosa ara que necessita pactar amb els pesats dels independentistes.

El que preocupa més de Sánchez a La Zarzuela, a banda dels seus aliats –alguns més republicans que La Pasionaria–, és el world tour que està fent pel seu compte sense encomanar-se al cap d’estat, que una de les poques coses que ha de fer en aquesta vida és precisament anar de gira i donar la mà als galifardeus que governen el món. Ni Borrell, que compta independentistes per adormir-se, pot frenar l’ímpetu de Sánchez, que cada vegada que algú li pregunta sobre eleccions fa cara de no saber de què li parlen. Un crac.

Cuba, terra prohibida per als Borbons

LLUÍS SIMON

Cap rei en la història d’Espanya ha fet una visita d’estat a Cuba. És un mèrit que Felip VI, en un innecessari afany conquistador, vol posar en el seu currículum. Sánchez, però, el va avançar el novembre per l’esquerra, si es pot dir així, ja que es va reunir amb els nous dirigents cubans. L’activitat internacional del rei, certament, va minvant.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor