La monarquia

Felip VI i l’operació Estrasburg

El rei també ha participat en el rentat d’imatge de la justícia espanyola, però, de moment, sense gaire èxit

Tots sabem per què ha visitat, justament aquesta setmana, el president espanyol, Pedro Sánchez, el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg. Les casualitats no existeixen. Les causalitats, sí. L’operació de màrqueting de l’Estat espanyol per evitar futures sentències contràries contra el seu aparell repressor la va començar fa un any (22 de febrer) el mateix Felip VI, que va afalagar personalment el president del tribunal, Guido Raimondi, a La Zarzuela.

Amb l’excusa de tractar “qüestions relatives a la cooperació”, el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem –aquests sí, cooperadors necessaris en l’empresonament del govern legítim–, el rei va aprofitar l’avinentesa per exposar al jutge italià les grans virtuts d’Espanya com a “democràcia” i va tornar a donar la tabarra amb la separació de poders, una qüestió que ell mateix posava en dubte amb una trobada tan oportuna amb Raimondi, després que Bèlgica ja havia desestimat les euroordres de Llarena i havia posat en dubte directament el sistema judicial espanyol.

Ara bé, les suites al Plaza, els sopars copiosos i la companyia de la reialesa no van evitar que la justícia espanyola rebés unes setmanes després una bona garrotada del mateix tribunal europeu, que va condemnar Espanya per imposar una pena de presó a uns manifestants que havien cremat una foto del rei. “Llibertat d’expressió”, ho va considerar. Avís per a navegants.

María Elósegui, el cavall de Troia del PP

LLUÍS SIMON

El jutge espanyol Luis López Guerra, que va signar també la sentència contra Espanya per vulnerar la llibertat d’expressió, ja no forma part del tribunal d’Estrasburg. El PP hi va col·locar la conservadora María Elósegui, que, de moment, ja ha dit que ser transsexual és “una malaltia” que s’ha de curar amb tractament. Anem bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor