La monarquia

Qui portarà la sabata aquest cop?

El testimoni més poderós seria el del monarca ‘in pectore’ de la Catalunya autonòmica, Jordi Pujol

El Parlament ha aprovat aquesta setmana crear una comissió per investigar certes activitats de la monarquia espanyola. El portaveu del PP, per votar-hi en contra, va acabar el seu discurs amb un “Viva el rey!”, un argument, sense dubte, de pes per oposar-s’hi. El problema de la comissió serà els seus límits temporals. Perquè si comencem a revisar ara, per dir alguna cosa, les relacions dels monarques amb l’Aràbia Saudita i acabem estirant el fil del 23-F i de com va ser el nomenament del rei emèrit per l’antic cap d’estat, abans que en treguin l’entrellat ja haurà arribat la república, no aquesta, sinó la de veritat. Toquem fusta.

Probablement, el testimoni més valuós seria el de qui va ser durant un temps el monarca in pectore de la Catalunya autonòmica, Jordi Pujol, de qui s’ha publicat a Madrid que no ha entrat mai a la presó precisament pels documents que té en alguna caixa forta –a Andorra?– sobre Joan Carles I. Bé, doncs aquesta seria la primera pregunta. Sobre les activitats econòmiques i negociats diversos del rei emèrit i família també seria molt valuosa l’aportació de Miquel Roca i Junyent, l’home a qui Joan Carles I va trucar desesperat perquè evités a qualsevol preu que la infanta Cristina fos condemnada de cap cosa per molts consells d’administració fraudulents en què hagués participat. I si volem un espectacle memorable, fem venir la senyora Corinna i el seu seguici. Això sí que seria motiu d’un 155 permanent. El dia que la senyora canti La traviata no quedarà ni una pedra dreta a La Zarzuela.

Les comissions d’investigació ens diuen que no serveixen per a res, però recordeu aquella sabata de David Fernández apuntant Rodrigo Rato? Això també és història.

Difícil que Letícia vingui a ‘declarar’

LLUÍS SIMON

Ara mateix sembla difícil que la reina accepti venir al Parlament a fer alguna cosa que no sigui enderrocar-lo mentre hi hagi independentistes a dins. De fet, la periodista Pilar Urbano va deixar anar que el discurs del 3-O va ser inspiració seva, i la seva col·lega Pilar Eyre admet que la reina no vol venir a Catalunya ni “encadenada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor