La monarquia

Bastard i català, qui en dona més?

Albert Solà és el “monarca de la Bisbal”. Així es va batejar ell mateix en un llibre en què explica les seves vicissituds per demostrar una veritat que considera absoluta: és fill de Joan Carles I. Com a bona novel·la d’espies, aquesta és una història amb canvis de rumb imprevistos i l’últim ha saltat aquests dies en alguns digitals amb ganes de gresca. Els grans mitjans sempre han intentat tapar o passar de puntetes sobre la figura de Solà perquè hi tenen poc a guanyar. En la sagrada Constitució espanyola es deixa ben clar que el cap d’estat serà el primer fill home de Joan Carles I. No s’especifica si ha de ser un fill del matrimoni oficial amb la reina cornuda o amb alguna altra dona, error clamorós tenint en compte com les ha gastat sempre el rei emèrit a l’hora d’anar al llit, i no precisament a dormir.

L’última carta sobre la taula que ha posat Solà és la prova d’ADN que es va fer fa uns anys en un laboratori de Lleida, i en què la coincidència amb Joan Carles I és del 99,9%, és a dir absoluta segons els experts. El més divertit és com i per què es va fer aquesta prova. Va ser el mateix CNI, segons la seva versió, qui va voler descartar (o no) definitivament la veritat incòmoda de Solà. Gràcies a un got d’aigua vingut directament de La Zarzuela es van poder comparar l’ADN del rei i de l’aspirant a bastard reial. Els intermediaris del CNI van demanar a Solà que, a canvi del test, renunciés a qualsevol pretensió al tron espanyol perquè ells mateixos sabien quin era el redactat exacte del text constitucional i l’embolic en què podia acabar, tot malgrat que el Tribunal Suprem, sempre tan neutral, ja havia advertit que a Espanya ningú reconeixeria mai judicialment un bastard de l’inviolable Joan Carles. A Espanya, però, tot i que alguns no ho saben, no s’acaba el món i hi ha tribunals de tota mena al món i advocats ambiciosos que podrien allargar l’escàndol.

Albert Solà, en un dels actes de presentació del seu llibre

L’ombra de Villarejo

Els autors de la primícia sobre la prova d’ADN de Solà són els fins ara poc coneguts amics d’El Cierre Digital. Per què Solà ha anunciat ara aquest resultat i no abans? Segons ells, perquè en les properes setmanes l’antic comissari Villarejo tenia pensat fer-ho públic per convertir-ho en un gran escàndol. La pel·lícula, però, encara no s’ha acabat...

L’or negre que pot esquitxar el rei

Entre els hipotètics escàndols econòmics que poden acabar esquitxant Felip VI a curt o mitjà termini n’hi ha un que el periodista Miguel Ángel Mellado ha exposat publicament al digital El Español. “Sembla que hi ha un dossier que afecta directament Joan Carles. La clau estaria en les importacions de petroli dels anys setanta i vuitanta gràcies a la relació que tenia amb la família reial saudita.” Lògicament, si el cap d’estat hagués cobrat qualsevol tipus de comissió en aquests negocis haurien revertit directament en el seu patrimoni personal i familiar. “Algú ha recomanat a Felip VI –afegeix– que renunciï davant de notari a l’herència econòmica del seu pare.”

Un referèndum republicà d’alta volada

Diversos col·lectius republicans preparen un gran referèndum sobre el model d’estat –monarquia o república– per al 9 de maig del 2020. Els col·lectius que hi estan al darrere volen que aquesta consulta popular sigui el final d’un procés que va començar en diverses universitats i ciutats espanyoles. La plataforma vol que alguns partits d’esquerra s’hi impliquin, però el fet que Unidas Podemos pugui estar dins del govern espanyol podria canviar l’esperit republicà del partit de Pablo Iglesias.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor