La monarquia

A Suïssa sempre surt el sol

Els últims a pronunciar-se sobre la inviolabilitat del rei emèrit van ser els lletrats del Congrés espanyol per evitar una comissió d’investigació i donar una bona excusa al PSOE i al PP per no haver de remenar la merda de La Zarzuela. Però la festa al voltant de Joan Carles no s’atura. Les declaracions de Corinna assenyalaven a comptes de centenars de milions a Suïssa i a paradisos fiscals i a transferències en forma de regals que s’enfilaven fins als 65 milions. Molts d’aquests arribaven via la reconeguda democràcia saudita, gens sospitosa, com tots sabem, de pràctiques corruptes.

La sèrie sobre l’auge i la probable caiguda de Joan Carles a la paperera de la història ha continuat aquesta setmana amb un episodi impagable protagonitzat pel gran Francisco Correa, cap de la trama Gürtel i un dels personatges més histriònics de l’era daurada de la corrupció a Hispània. Correa va tocar el moll de l’os en el judici a l’Audiencia Nacional per la visita del papa: “Sí. Tenia diners a Suïssa però en el mateix compte que les grans fortunes del país, incloent el rei d’Espanya.” En aquest punt, el president de la sala, temorós davant l’actitud del declarant, va mirar de frenar-lo demanant que se centrés en la visita Benet XVI i les comissions que haurien rebut els acusats, però Correa no va tenir pietat. A preguntes del seu advocat, va admetre que va ser Alejandro Agag, ni més ni menys que el gendre de José María Aznar, qui li va presentar l’home que “coordina” els comptes de les grans fortunes espanyoles a Ginebra, Arturo Fasana, que feia la mateixa feina per al rei. “Quan escolto des de la presó que la justícia és igual per a tothom m’entren ganes de plorar”, va dir Correa, indignat, referint-se, és clar, al rei i al mateix Fasana, que va ser posat ràpidament en llibertat després d’una primera detenció. El famós compte reial té un nom i ja el sap tothom: “Soleado”.

Francisco Correa, declarant a l’Audiencia Nacional i parlant sobre el rei emèrit

La ‘dama del rumor’

Aquesta setmana, alguns mitjans han publicat quina va ser la misteriosa amant de Joan Carles I que, com Corinna, va rebre una donació milionària, tot i que molt menor que la seva (65 a 2, golejada a favor de la princesa). Es tracta de Marta Gayá, una senyora de Mallorca que ara viu a Ginebra (casualitat?) i que en els anys noranta va formar part del cercle íntim del Borbó fins al punt que algunes revistes no van dissimular que allà hi havia alguna “cosa més” que no pas relacions diplomàtiques. Gayá es va guanyar el sobrenom de dama del rumor, perquè tothom a la cort sabia quin era exactament el seu rol a Palma. Fins i tot Felipe González estava al corrent d’una relació que ha donat beneficis a llarg termini.

Corona i virus

Ja sabem que, de moment, Felip VI i Letícia no han donat positiu en el test de coronavirus, una prova que s’han fet sense necessitat de trucar al 061. A l’escola de la princesa Elionor també hi ha hagut algun cas positiu i alguns diputats de Vox, el partit més afectat pel brot de Madrid, un dels més ferotges d’Europa, també estan infectats i tenen vincles amb membres de l’entorn de La Zarzuela. Letícia, a més, va estar al costat de la ministre Irene Montero, ara mateix confinada a casa, una solució que també haurien d’adoptar els monarques.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor