La monarquia

Helena i Froilà, sortiu a escalfar

Encara ressonen les cassoles, a Catalunya i també a Madrid, per l’operació Ceausescu programada a La Zarzuela per mirar de salvar la imatge del rei en plena hecatombe sanitària, econòmica i social. La majoria dels espanyols, però, en tenen els ous plens (amb perdó) d’una família que té els seus milions confinats a Suïssa i que la seva única missió a la vida és encaixar mans i viatjar arreu del món, activitats ara potencialment perilloses. I cobren d’uns pressupostos, d’on hauran de sortir els milions per salvar les classes treballadores a les quals Felip VI intentava encoratjar dimecres amb un posat de gran impostura davant la situació d’emergència.

Abans del discurs i havent conegut tothom que els milions del seu pare també són seus i que ni tan sols legalment se’n pot desempallegar, els més abrandats ja reclamaven que el discurs acabés en abdicació, una decisió que molts consideren que acabarà arribant perquè l’escàndol (segons adverteixen a Madrid) no ha fet res més que començar. I heus aquí el drama que té l’Estat espanyol. La hipòtesi que Felip VI se’n vagi a l’exili és ciència-ficció, però també ho era fa poc una pandèmia global. Caldrà que els espanyols recuperin o s’inventin ràpidament una legalitat republicana o es trobaran amb dos aspirants a la regència –mentre la princesa d’Astúries no sigui major d’edat– que prometen tardes de glòria. La primera és Helena de Borbó, tot i que s’hauria de revisar la lletra petita de la Constitució per veure si una dona –encara estem així en el segle XXI– pot repetir el rol de Maria Cristina al seu temps. I si no, la pilota se la quedaria Froilà, el Démbéle de la família. Fa pinta de ser calcat al seu avi. La monarquia espanyola està abocada, doncs, a extingir-se o a sortir del foc per anar a les brases. Aquí ens convé haver saltat abans d’aquest creuer, tot i que en trobarem pocs de més divertits.

Helena, a la dreta, amb els seus dos fills, Froilà i Victòria Frederica

Joan Carles I pot sortir d’Espanya?

A l’entorn de La Zarzuela comença a circular la recomanació que el rei emèrit, que ha perdut teòricament l’assignació oficial de la Casa del Rei, surti del país perquè es pot trobar que Suïssa o la Gran Bretanya, on se l’investiga, emeti una ordre de crida i cerca internacional contra ell, ja sigui per delicte fiscal o per amenaces a Corinna. Serà interessant veure, si finalment algun país el reclama, si l’Estat espanyol posa les facilitats que exigeix per als exiliats catalans a l’hora de servir el seu antic cap d’estat a un altre sistema judicial.

La sang blava no és immune a la covid-19

Tot i que després del resultat negatiu dels testos per coronavirus que es van fer a Felip VI i Letícia alguns poguessin pensar que els reis, en general, estan per sobre d’aquestes coses, la ciència és implacable. Així, dijous es va confirmar que un bon amic dels monarques espanyols, Albert de Mònaco, té la malaltia i que és probable que l’hagi escampat en les seves múltiples trobades amb nobles dels cinc continents. Això per no parlar de la seva fama de conquistador incansable...

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor