La monarquia

Que venen els russos!

Vladímir Putin, com no podia ser d’una altra manera, és un devot admirador d’Ivan el Terrible, el príncep i tsar imperial que va posar les bases de la futura URSS amb la conquesta de tota Sibèria i l’aniquilació de tots els enemics interiors d’una manera menys sibil·lina que l’antic KGB. A Europa, de fet, no hi ha cap altre “rei” amb un poder executiu tan formidable com el president rus. No necessita que ningú li digui “el terrible” o cap altre sobrenom ampul·lós. Els fets parlen per ells mateixos. Però ara, gràcies a la mai prou ponderada justícia espanyola, sabem que Putin no només es conforma amb operacions de desestabilització i desgast en regions com ara Crimea i Bielorússia i maniobres militars per atemorir Lituània, Letònia i Estònia. Si Alexandre I de Rússia es va plantar el 1812 a París per derrocar Napoleó, Putin vol arribar molt més enllà. Pretén creuar Polònia, Prússia –l’actual Alemanya– i França amb un regiment que es dirà convenientment “la divisió roja” per proclamar una república catalana independent com a futur membre de l’Estat rus més o menys federal. Dels Cent Mil Fills de Sant Lluís que van creuar la frontera per restaurar Ferran VII passarem als deu mil bastards de Putin per derrocar Felip VI. Benvinguts al futur.

Ni l’OTAN, ni la Xina, ni els EUA i molt menys el CNI coneixen aquesta operació llampec. La informació, només la té Tácito Baena, que considera que ha arribat l’hora de venjar els caiguts de la Divisió Blava en la batalla de Vólkhov. Deu considerar que amb l’actitud i les porres del 2017 la Guàrdia Civil hauria pres fàcilment Stalingrad i ara Europa estaria sota el domini del quart Reich. S’haurien acabat els referèndums il·legals, això segur, i no ens prendríem tant a broma el cap d’estat designat per Franco. I si els comunistes i rojos (o russos perquè segur que són el mateix) s’acovardeixen serà perquè només ells ho hauran impedit.

Ivan el Terrible, fotograma de la pel·lícula de Serguei M. Eisenstein

L’últim tsar

En les seves ràtzies contra els “enemics del poble”, els bolxevics van liquidar Nicolau II i tota la seva família el 1918. Però genèticament els Romanov encara no s’han extingit i la gran duquessa Vladimirovna afirma ser-ne l’hereva. L’Estat ha demanat perdó per alguns judicis irregulars durant la revolució però el règim, tampoc ens enganyem, és semblant.

“Ser o no ser”, aquesta és la qüestió

Veure-ho per creure-ho. Aquesta setmana ja hem llegit a Vanitatis i Lecturas el nom del primer candidat ideal a futur espòs de la princesa Elionor. A l’entorn de La Zarzuela apunten alt, ni més ni menys que un príncep de Dinamarca –homenatge a Hamlet, segur. El futur hereu al tron danès, Cristià, té la mateixa edat (15) que la filla de Felip VI i, com a l’edat mitjana, una casament ben pactat i ornamentat és la millor solució per evitar futures guerres i per teixir grans imperis. Amb Elionor com a reina d’Espanya i Cristià com a rei dels danesos, els dos països poden fer una pinça contra França i Alemanya i quedar-s’ho tot.

El 2021, més diners que mai per a Felip VI

El govern més d’esquerres de la història d’Espanya té sobre la taula un projecte de pressupost per al 2021 que inclou un augment del 6,9% per al sosteniment de Felip VI i tota la casa reial. Si s’aprova, passaran de cobrar 7,8 milions aquest últim any a arribar als 8,4 el 2021. Es compleix la dita dels socialistes i els seus socis de govern que estem davant el pressupost expansiu i que no deixarà ningú enrere. En tot cas ja s’han assegurat que el primer espanyol de tots no s’hagi de cordar el cinturó.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor